Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Olimpiyatlardaki cinsiyet tartışmalarına 'kökten' çözüm

Olimpiyatlardaki cinsiyet tartışmalarına 'kökten' çözüm

Paris Olimpiyatları'nın sona ermesiyle gözler 2028'de Los Angeles'ta düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları'na çevrildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Olimpiyatlardaki cinsiyet tartışmalarına 'kökten' çözüm
KAYNAK: Haber Merkezi

Paris Olimpiyatları'nın sona ermesiyle gözler 2028'de Los Angeles'ta düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları'na çevrildi. Ancak, sporseverler için büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. UNILAD'ın haberine göre, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), boksun 2028 Olimpiyatları'nın programında yer almayacağını açıkladı.

Boksun Olimpiyat programından çıkarılmasının arkasında, IOC ile Uluslararası Boks Birliği (IBA) arasında yaşanan mali ve yönetsel sorunlar yatıyor. IOC, 2023 yılında IBA'yı tanımayı bıraktı ve 2024 Paris Olimpiyatları'nda boks turnuvasını IBA’dan alarak kendi düzenledi. IOC, IBA'nın ödül parası dağıtma kararını ve finansal şeffaflık eksikliğini eleştirerek, boksun 2028'deki oyunlarda yer almayacağını duyurdu.

Ancak, boksun 2028'de Olimpiyatlara geri dönme ihtimali tamamen ortadan kalkmış değil. IOC, IBA'nın talep edilen standartlara uyması durumunda boksun yeniden programa dahil edilebileceğini belirtti. Bu konuda nihai kararın 2025 yılında verileceği açıklandı.

Boks, 1904 yılından bu yana neredeyse her yaz Olimpiyatlarında yer alıyordu. Son olarak 1912'de İsveç yasaları nedeniyle programdan çıkarılmıştı. 2028'de boksun eksikliği, 100 yılı aşkın bir süredir ilk kez Olimpiyatlarda hissedilecek.

Sporseverler, 2028 Olimpiyatları'nda boksun yer almamasına tepkili, ancak IOC'nin nihai kararı, sporun geleceği açısından belirleyici olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursa'nın sakarı ısınmak isterken iki katlı evi aleve verdi

Bursa'nın sakarı ısınmak isterken iki katlı evi aleve verdi