Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Milli Sporcu Şahika Ercümen’den Yeni Türkiye Rekoru!

Milli Sporcu Şahika Ercümen’den Yeni Türkiye Rekoru!

Milli sporcu Şahika Ercümen, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda çift palet kategorisinde 92 metreye dalış yaparak Türkiye rekorunu kırdı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Milli Sporcu Şahika Ercümen’den Yeni Türkiye Rekoru!
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Milli sporcu ve serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Yunanistan'ın Kalamata kentinde düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda bir kez daha Türkiye'yi gururlandırdı. Ercümen, çift palet kategorisinde 3 dakika 27 saniyede 92 metreye dalarak Türkiye rekorunu kırdı.

2-12 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'na, 40 ülkeden 140 sporcu katıldı. Şampiyonanın son gününde Türkiye’yi temsilen yarışan Şahika Ercümen, çift palet kategorisinde 92 metre derinliğe ulaşarak Türkiye rekorunu yeniledi.

"Bu Rekoru Ülkeme Armağan Ediyorum"

Yarışmanın ardından duygularını paylaşan Ercümen, bu sezon sponsor desteği olmadan yarıştığını ve yeteri kadar antrenman yapamadığını ifade etti. Ayrıca, yarışma öncesi yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen rekoru kırmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirtti. Ercümen, "Dalışımdan önce hava şartları nedeniyle iptaller oldu, tekrar odaklanmak zordu ama ülkemiz için en iyisini yapmaya çalıştım. 92 metre ciddi bir derece. Bu rekoru ülkemize armağan ediyorum" dedi.

Madalya Töreni ile Şampiyona Sona Eriyor

40 ülkeden sporcuların kıyasıya mücadele ettiği Dünya Serbest Dalış Şampiyonası, bugün düzenlenecek madalya töreniyle sona erecek. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta kaybolan Yıldız için arama çalışmaları sonuçsuz kaldı

Manavgat'ta kaybolan Yıldız için arama çalışmaları sonuçsuz kaldı