Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Milli Paralimpik Yüzme Takımı Mısır'da fırtına estirdi

Milli Paralimpik Yüzme Takımı Mısır'da fırtına estirdi

Türkiye’nin gururu olan Milli Paralimpik Takımı, Mısır’da düzenlenen Citi Para Swimming World Series yarışlarında büyük bir başarıya imza attı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milli Paralimpik Yüzme Takımı Mısır'da fırtına estirdi
KAYNAK: İHA

Türk Paralimpik Yüzme Takımı, 10-12 Kasım tarihleri arasında Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Citi Para Swimming World Series yarışlarında 27 madalya kazandı. Kazanılan madalyaların 10’u altın, 5’i gümüş ve 12’si bronz oldu. Ayrıca, milli sporcularımız Paralimpik A Barajı’nı 14 kez, Paralimpik B Barajı’nı ise 5 kez geçmeyi başardı. 2024 yılında Portekiz ve Paris’te düzenlenecek olan Paralimpik Avrupa Şampiyonası öncesi bu başarı, takımımız için büyük bir motivasyon kaynağı oldu.

Kahire’den kalkan tarifeli uçakla öğle saatlerinde İstanbul Havalimanı’na iniş yapan milli sporcuları, İGA Pass ekipleri çiçek ve pankartlarla karşıladı. Havalimanı işletmecisi İGA’nın sponsorluğunu yaptığı, 150 metre ve 200 metre yarışlarında birinci olan Milli Paralimpik yüzücü Umut Ünlü duygularını dile getirdi.

Destekleyen herkese çok teşekkür ederim

Umut Ünlü, '1 altın 1 gümüş ve 1 bronz madalya aldım. Aynı zamanda Paris kotası da aldım çalışmalarıma çok hırslı devam ediyorum. İnşallah Paris’te ve Avrupa Şampiyonasında da madalya alacağım. Destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Bizi izlemeye devam edin. Aynı zamanda İGA benim sponsorum ve ben de İGA çalışanıyım ve çalışma arkadaşlarımız bize destek oldu. Bizi karşıladı çok sevindik çok mutlu olduk. İGA her zaman bana destek veriyor yarış öncesi ve sonrası onun için çok teşekkür ediyorum. Nisan'da Portekiz‘de Avrupa Şampiyonası var orda iki tane madalya hedefim var. Paris’te de yine madalya hedefim var ve elimden geleni yapacağım' dedi.

AW075887_02

Dünya Şampiyonası’nda almıştık

2024 Olimpiyat Oyunları’na önceden katılmaya hak kazanan Paralimpik yüzücü Sümeyye Boyacı ise, 'Kotalarımızı zaten İngiltere’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda almıştık. Bu da sezonun son yarışı olarak katıldığımız ve mevcut durumumuzu gözlemlediğimiz, Mısır‘da düzenlenen dünya serisiydi. Dolayısıyla hem bizim mevcut durumumuzu gözlemleyebilmemiz adına hem de genç ve yeni sporcularımızın kendilerini denemeleri ve olimpiyat kotasına yaklaşmaları açısından verimli bir şampiyonaydı' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaşlı babaya miras dayağı

Yaşlı babaya miras dayağı