Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor LaLiga' nın başkanı kim? LaLiga başkanı istifa etti mi? LaLiga başkanı neden istifa etti?

LaLiga' nın başkanı kim? LaLiga başkanı istifa etti mi? LaLiga başkanı neden istifa etti?

LaLiga'nın 2013'ten beri başkanlığını üstlenen Javier Tebas, görevinden istifa etti mi? Javier Tebas kimdir?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
LaLiga' nın başkanı kim? LaLiga başkanı istifa etti mi? LaLiga başkanı neden istifa etti?
KAYNAK: Haber Merkezi


LaLiga'nın 2013'ten beri başkanlığını üstlenen Javier Tebas, görevinden istifa etti. İspanya'nın 1. ve 2. liglerinde mücadele eden 42 futbol kulübünü kapsayan LaLiga Kurumu'na başkanlık eden Tebas'ın istifasıyla birlikte, normalde 2024'te planlanan başkanlık seçimlerinin bu yıl içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

javier-tebas_1x3hd60u7v5j11nxd825q6krj3

Javier Tebas kimdir?

Javier Tebas, 31 Temmuz 1962 tarihinde Kosta Rika'nın başkenti San José'de doğdu. İspanyol uyruklu olan Tebas, La Liga'nın (İspanya Futbol Ligi) uzun yıllar başkanlığını üstlenmiş bir spor yöneticisi ve avukattır.

İspanya'da hukuk eğitimi almış olan Tebas, futbol yöneticiliği kariyerine 2003 yılında başlamıştır. 2013 yılında La Liga'nın başkanı olarak atanmadan önce, çeşitli spor hukuku konularında uzmanlaşmış ve futbol dünyasında çeşitli görevlerde bulunmuştur.

nintchdbpict000360821459

Tebas neden istifa etti?

İspanyol basınında yer alan iddialara göre, Tebas'ın istifasının ardındaki amaç, tekrar seçilmek. 2013'ten beri üç dönem boyunca LaLiga Başkanlığı'nı sürdüren Tebas, görev süresi boyunca futbolda şike soruşturmaları, ırkçılıkla mücadele, kulüplerin mali denetimi ve televizyon haklarının adil bir şekilde dağıtılması gibi konularda önemli adımlar atmıştı.

Tebas' ın rakibi kim?

Tebas'ın, yıl sonunda gerçekleşmesi beklenen seçimlerde rakip bulunmaması durumunda LaLiga'da dördüncü dönem başkanlık yapabileceği ifade ediliyor. Ayrıca, Tebas'ın istifasının LaLiga seçimlerini gelecek yıl yapılacak İspanya Futbol Federasyonu seçimleriyle çakıştırmamak amacını taşıdığı yorumları yapılıyor. Bu gelişme, futbolun önemli organizasyonlarından birinde yeni bir dönemin başlayabileceği beklentilerini beraberinde getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ümit Dikbayır kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu

Ümit Dikbayır kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu