Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Kim Min-Jae ‘Yılın Futbolcusu’ seçildi

Kim Min-Jae ‘Yılın Futbolcusu’ seçildi

Kim Min-Jae, Heung Min-Son'u geçerek Güney Kore'nin 'Yılın Futbolcusu' seçildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kim Min-Jae ‘Yılın Futbolcusu’ seçildi
KAYNAK: İHA

Bayern Münih’in savunma oyuncusu Kim Min-Jae, futbol kariyerinde yeni bir zirve daha yaptı. Bir dönem Fenerbahçe formasıyla da tanınan Kim Min-Jae, Tottenham’da oynayan Heung Min-Son’u geride bırakarak Güney Kore Futbol Federasyonu tarafından ‘Yılın Futbolcusu’ seçildi. Bu sezon Bayern Münih formasıyla tüm kulvarlarda 22 maça çıkan 27 yaşındaki futbolcu, 1 gol atma başarısı gösterdi. Kim Min-Jae’nin bu başarısı, Güney Kore futbolu için gurur verici bir an olarak kabul ediliyor.

Kim Min-Jae ‘Yılın Futbolcusu’ seçildi

Kim Min-Jae kimdir?

Kim Min-Jae (d. 15 Kasım 1996; Tongyeong, Güney Gyeongsang), Bayern München'in savunma oyuncusu olarak forma giyen Güney Koreli millî futbolcudur. Gyeongju KHNP ile profesyonel kariyerine başlayan Kim, daha sonra Jeonbuk Hyundai Motors ve Beijing Guoan gibi kulüplerde oynadı. Fenerbahçe'ye transferiyle Türkiye'de de tanınan futbolcu, ardından Napoli'ye geçti ve 2023'te Bayern München'e transfer oldu.

Kim, kariyerindeki çeşitli dönemlerde çeşitli takımlarda önemli başarılar elde etti. Jeonbuk Hyundai Motors ile Kore Ligi'nde şampiyonluk yaşarken, Fenerbahçe'de oynarken Türkiye'de büyük bir taraftar kitlesinin sevgisini kazandı. Napoli'ye transfer olduktan sonra Eylül ayının futbolcusu seçildi ve Serie A şampiyonluğu yaşadı.

Millî takımda da aktif bir rol oynayan Kim Min-Jae, 2018 Asya Oyunları'nda altın madalya kazandı ve Güney Kore'nin 2022 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele etmesine katkı sağladı. Güney Kore'deki zorunlu askerlik görevini futbol kariyeri üzerinde etkili bir şekilde kullanarak muafiyet aldı.

2023'te Bayern München'e transferiyle Almanya Bundesliga deneyimine başlayan Kim Min-Jae, uluslararası alanda da Güney Kore'yi temsil etmeye devam etmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TEM Otoyolu'nda Düzensiz Göçmen Taşıyan Araç Polis Kovalamacasında Can Pazarına Dönüştü

TEM Otoyolu'nda Düzensiz Göçmen Taşıyan Araç Polis Kovalamacasında Can Pazarına Dönüştü