Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Hatice Akbaş Paris 2024 Olimpiyatları'nda Gümüş Madalya Kazandı

Hatice Akbaş Paris 2024 Olimpiyatları'nda Gümüş Madalya Kazandı

Milli boksör Hatice Akbaş, Paris 2024 Olimpiyatları'nda kadınlar 54 kilo finalinde Çinli Yuan Chang'a yenilerek gümüş madalya kazandı. Bu sonuçla Türkiye'nin toplam madalya sayısı 5'e yükseldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatice Akbaş Paris 2024 Olimpiyatları'nda Gümüş Madalya Kazandı
KAYNAK: İHA

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda boks branşı kadınlar 54 kiloda milli boksör Hatice Akbaş, büyük bir başarı sergileyerek finale kadar yükseldi. Yarı finalde Güney Koreli rakibi Aeji Im'i mağlup eden Akbaş, finalde Çinli Yuan Chang ile karşılaştı. Zorlu geçen mücadelede rakibine yenilen Akbaş, gümüş madalya kazanarak olimpiyat ikincisi oldu.

Türkiye'nin Madalya Sayısı Artıyor

Hatice Akbaş'ın kazandığı bu gümüş madalya ile Türkiye'nin Paris 2024 Olimpiyatları'ndaki madalya sayısı 2 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplamda 5'e ulaştı. Akbaş'ın gösterdiği bu başarı, Türkiye'yi uluslararası arenada bir kez daha gururlandırdı.

Malatya'da Duygusal Anlar

Hatice Akbaş'ın final karşılaşmasını, memleketi Malatya'nın Akçadağ ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan dev ekranda izleyen vatandaşlar, büyük bir heyecan yaşadı. MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Akçadağ Kaymakamı ve Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş ile birlikte maçı takip eden anne İlkay Akbaş, kızının başarısıyla gurur duydu ve duygusal anlar yaşadı.

2028 İçin Hedef Altın Madalya

Anne İlkay Akbaş, kızının olimpiyatlarda büyük bir başarı elde ederek gümüş madalya kazandığını, ancak hedeflerinin 2028 olimpiyatlarında altın madalya olduğunu vurguladı. Eşi ve Hatice Akbaş'a olan inancını belirten İlkay Akbaş, "2028'de altın madalyayı alacağız" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur’da unutulan valiz paniğe neden oldu

Burdur’da unutulan valiz paniğe neden oldu