Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: ''Konsolide Hasılat Rekoru Kırdık''

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: ''Konsolide Hasılat Rekoru Kırdık''

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, kulübün 8.9 milyar TL'lik konsolide hasılat rekorunu duyurdu.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: ''Konsolide Hasılat Rekoru Kırdık''
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda önemli açıklamalar yaptı. Başkan Özbek, kulüp tarihinde bir ilke imza atarak 8.9 milyar TL ile konsolide hasılat rekoru kırdıklarını duyurdu. Özbek, konuşmasında hem mali tablolara hem de sportif başarılara dikkat çekti.

UEFA Avrupa Ligi’nde Hedef Final

Futbol takımının başarılarına değinen Dursun Özbek, ‘’Erkek futbol takımımız üst üste 2. kez şampiyon olarak Galatasaray’a yakışan başarılara bir yenisini ekledi. Bu başarıyı belki de uzun süre görülmeyecek puan rekoru, üst üste maç kazanma rekorunu kırarak taçlandırdık. Bunun yanında manevi değeri olan Cumhuriyet’in 100. yıl Süper Kupası’nı da kazandık. 3 ön eleme geçerek, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettik. Bu başarılar için başta Okan hocamız olmak üzere, teknik ekip, futbolcu kardeşlerimize ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim. Bu sezon başında Şampiyonlar Ligi’nde katılamadığımız için çok üzgünüz. Bu üzüntüyü başarı hikayesine çevirmek için elimizde yeni bir fırsat var. UEFA Avrupa Ligi’nde hedefimizi final olarak koyduk. 2. hafta sonunda 8. sıradayız. Art arda çok önemli maçlar oynayacağız. Taraftarımızı desteğiyle hedefimize adım adım ilerleyeceğimize inanıyorum. Futbol takımımı milli maç arasına lider girdi. Bu sezon sonunda 25. şampiyonluğumuzu kazanmaya doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 5. yıldızımızı formamızda gururla taşımak için hazırız'' diye konuştu.

Rekor Kırdık

Galatasaray’ın finansal durumu hakkında bilgiler veren Başkan Özbek, "287 milyon Euro yaklaşık 8.9 milyar TL ile kulüp tarihimizde konsolide hasılat rekorunu kırdık. Bu rekor hasılata katkıda bulunan 3 önemli hasılat kalemini anlatmak istiyorum. Kombine, VIP, loca ve günlük bilet satışı 52 milyon Euro’ya ulaştı. Kombine fiyatları 4 katına çıkmasına rağmen satışa çıkan 41 614 kombineyi kısa zamanda bitiren her zaman yanımızda olan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Galatasaray bu dönemde ortalama 43 bin seyirci ve yüzde 82 doluluk oranına ulaştı. Yeni stadımız açıldığında beri en yüksek doluluk oranına ulaştık. Son dönem başarılı olduğumuz yerlerden biri de mağazacılık. Mağazacılıkta sürekli büyüme halini 79 milyon Euro ciro ile rekor kırarak devam ediyoruz. Bu hızlı büyüyen şirketimizin yakın zamanda halka arzını planlıyoruz. Geçen sene 701 bin forma satışına ulaştık. Tüm zamanların rekorunu kırdık. Yeni sezonda 412 bin forma satmış bulunmaktayız. 1 milyon forma satışı hedefine ulaşmak için çalışıyoruz. Tüm bu büyümeyi sağlarken, mali disiplini de korumaya devam ediyoruz. Sponsorluk, reklam ve isim hakkı geliri 75 milyon Euro’ya ulaşarak rekor kırdı. Futbol takımımızın forma üzerindeki sponsorlukları 25 milyon Euro’ya ulaştı. Tüm bu gelirleri konsolide brüt kar anlamında 430 milyon TL’ye ulaştırdı. Son 10 senenin en yüksek brüt karına ulaştık. Konsolide brüt kar etmek çok önemli. 5.2 milyar TL ile dönem sonu konsolide net karlılık elde ettik. Galatasaray tarihinde bir rekoru ifade ediyor. Gayrimenkullerimizin toplam değeri 14.8 milyar TL yani 443 milyon Dolar. Ana para ödemesi sonrası finansal borçlarımızı 2.4 milyar TL’ye düşürdük. Daha yolun başındayız, bu mali disiplini en iyi şekilde sağlayarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Toplam varlıklarımız 21.5 milyar TL’dir. Toplam yükümlülüklerimiz ise 13.7 milyar TL’dir. Varlıklarımız, yükümlülüklerimizden 7.8 milyar TL daha fazladır'' şeklinde konuştu.

Riva’dan elde edilen bu faydadır

Galatasaray’ın gayrimenkul yatırımlarına da değinen Özbek, "Bugüne kadar katkıları tartışılmaz. Bugün finansal borcumuzun rakiplerimize göre daha uygun olmasının sebeplerinden biri de Riva’dan elde edilen bu faydadır. Hali hazırda 125 adet villa inşaatı devam etmektedir. Bu satıştan da 2.5 milyar TL bir faydayı düşünüyoruz. Mecidiyeköy’deki binamızı, konut projesine dönüştürerek 1.3 milyar TL gelir elde ettik. 61 bağımsız bölüm hala var. Aralık ayında tamamlamayı düşünüyoruz'' dedi.

Kemerburgaz Tesisleri Tamamlanıyor

Başkan Dursun Özbek, Kemerburgaz Tesisleri’nin tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, "Bugüne kadar orada kurduğumuz Metin Oktay Tesisleri’nin son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. 14 bin metrekare kapalı alana sahip bu modern tesis bizim göz bebeğimiz olacak ve geleceğin yıldızları burada yetişecek. Kemerburgaz Tesisleri’nde sezonun ilk antrenmanını yaptık fakat futbolcular açısından daha rahat olacağı için bir süre Florya’da devam ediyoruz. Bu açıdan size verdiğimiz sözü tutamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Bu sebebi oradaki ana firmanın konkordato ilan etmiş olması ve bundan dolayı işlerin durma noktasına gelmesi. Bu sorunu çözmek için kulüp olarak devam ettirdik, bu çalışmalar da bitmek lazım. Yaklaşık 450 milyon TL’lik bir maliyeti oldu, bu tesislerin şu ana kadar. Tüm finansmanı kulübümüz kendi imkanlarıyla yapmıştır. Taşınma tarihine teknik heyet ile karar vereceğiz. Kısa bir zaman içinde bunun gerçekleşeceğine inanıyorum. 2. faz çalışmaları da Eylül 2025’te bitirmeyi planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da 119 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs tutuklandı

Antalya'da 119 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs tutuklandı