Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor FİBA Olimpiyat Elemeleri İstanbul'da

FİBA Olimpiyat Elemeleri İstanbul'da

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Olimpiyat Elemesi, 12-20 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
FİBA Olimpiyat Elemeleri İstanbul'da

Turnuva, Avrupa'da iki ayrı turnuvadan oluşacak ve 16 ülke 1 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu ev sahipliğinde düzenlenecek olan turnuvada ise belirlenen 8 ülke iki ayrı dört takımlı grupta mücadele edecek.

Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar yarı finalde mücadele etmeye hak kazanacak. Turnuvanın şampiyonu FIBA Olimpiyat Elemeleri'ne katılma hakkı elde edecek.

Türkiye, kura çekiminde 2. torbada yer alacak ve İstanbul'da oynanacak grup karşılaşmalarında 2, 3, 6 ve 7 numaralı torbalarda yer alan takımlarla mücadele edecek.

Bu takımlar şöyle: Hırvatistan, Ukrayna, Belçika, Hollanda, Bulgaristan, İzlanda ve İsveç.

FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvaları'nda toplam 40 takım yer alacak. A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın yanı sıra Avrupa kıtasından Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çekya, Estonya, Hırvatistan, Hollanda, İsrail, İsveç, İzlanda, Kuzey Makedonya, Macaristan, Polonya, Portekiz ve Ukrayna; Afrika kıtasından Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gine, Kamerun, Mali, Nijerya, Senegal, Tunus ve Uganda; Amerika kıtasından Arjantin, Bahamalar, Kolombiya, Küba, Panama, Şili, Uruguay ve Virgin Adaları; Asya kıtasından Bahreyn, Çin Taipei, Endonezya, Hindistan, Kazakistan, Kore, Suriye ve Suudi Arabistan mücadele edecek. Bu takımların 28'i ikinci tur grup maçlarında oynayan, ancak Dünya Kupası'na katılım hakkı kazanamayan takımlardan oluşuyor. Kalan 12 takım ise ikinci tura yükselemeyen ancak ülke puanı üst sıralardaki takımlardan seçilecek. HABER MERKEZİ 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan ve Aliyev Teknofest 'te

Erdoğan ve Aliyev Teknofest 'te