Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Fenerbahçe'den transfer gelişmesi

Fenerbahçe'den transfer gelişmesi

Fenerbahçe, Gençlerbirliği'nin 15 yaşındaki yıldızları Can Bartu Çığır, Utku Karakaya ve Yiğit Evin'i kadrosuna kattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fenerbahçe'den transfer gelişmesi
KAYNAK: Haber Merkezi

Fenerbahçe, Gençlerbirliği’nin genç yetenekleri Can Bartu Çığır, Utku Karakaya ve Yiğit Evin’i transfer etti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, 3 oyuncunun da sarı-lacivertli takıma transferi tamamlandı ve amatör lisansları çıkarıldı.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, transferlerle ilgili yaptığı açıklamada, 'Fenerbahçe'yle dört genç oyuncu için anlaştık. Bir oyuncumuzun kendisi ve ailesi gitmek istemedi. Dolayısıyla Can Bartu Çığır, Utku Karakaya ve Yiğit Evin gitti. Futbolcular için Fenerbahçe'yle 200 bin euro karşılığında anlaştık. Fenerbahçe bu oyuncuları satarsa sonraki satıştan da pay hakkımız yüzde 15 olarak bulunuyor.' ifadelerini kullandı.

Genç futbolcu Yiğit Evin, Gençlerbirliği U16 ve U17 takımında gösterdiği performansla bütün dikkatleri üzerine çekmişti. Bundan sonraki kariyerine Fenerbahçe forması altında devam edecek oyuncuyu Avrupa'da birçok kulübün de takip ettiği konuşuluyor.

25 Ocak 2008 Çankaya doğumlu ve sağ ve sol kanat olarak görev yapıyor. 2018 yılında Gençlerbirliği alt yapısına giren 15 yaşındaki oyuncu, milli takım yetkililerince de yakından takip ediliyor. Yiğit, 1 kez U14, 2 kez U15 ve 1 kez de U16 milli takımlarında ay-yıldızlı formayı giydi.

İsmini Fenerbahçe'nin ve Türk sporunun efsanesi 'Sinyor' lakaplı Can Bartu'dan alan Can Bartu Çığır, geçtiğimiz sezon U16 liginde 17 gol 15 asist yapmayı başarmıştı. Daha önceki sezonlarda da U14 ve U15'te gol ve asist kralı olmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müge Anlı hamile mi? İddialar ortalığı karıştırdı

Müge Anlı hamile mi? İddialar ortalığı karıştırdı