Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Fenerbahçe Sofyan Amrabat'ı Kiralık Olarak Kadrosuna Kattı

Fenerbahçe Sofyan Amrabat'ı Kiralık Olarak Kadrosuna Kattı

Fenerbahçe, Fiorentina'da forma giyen Faslı futbolcu Sofyan Amrabat'ı satın alma opsiyonu ile kiralık olarak kadrosuna kattığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fenerbahçe Sofyan Amrabat'ı Kiralık Olarak Kadrosuna Kattı
KAYNAK: İHA

Fenerbahçe, Faslı futbolcu Sofyan Amrabat'ı satın alma opsiyonuyla kiraladığını duyurdu. Sarı-lacivertli kulüp, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Fiorentina'da forma giyen Fas Milli Takım oyuncusunun kiralık olarak kadroya dahil edildiğini belirtti. Fenerbahçe'nin paylaşımında, "Kulübümüz, Fiorentina takımında forma giyen Fas Milli Takım oyuncusu Sofyan Amrabat’ı satın alma opsiyonu ile birlikte kiralık olarak kadrosuna katmıştır. Yeni futbolcumuza sarı-lacivert çubuklu forma altında şampiyonluklarla dolu bir kariyer diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Sofyan Amrabat Kimdir?

21 Ağustos 1996 tarihinde Hollanda'da doğan Sofyan Amrabat, etkili fiziği ve mücadeleci yapısıyla futbol dünyasında dikkat çekiyor. Piyasa değeri 22 milyon Euro olarak değerlendirilen Amrabat, kariyerinde Feyenoord, Club Brugge, Hellas Verona, Fiorentina, Manchester United gibi önemli kulüplerin formasını giydi.

Amrabat, geçtiğimiz sezonu Manchester United’da kiralık olarak geçirdi. Premier Lig'de 21 maçta 932 dakika sahada kalan oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde ise 5 maçta 327 dakika süre aldı. Fiorentina’daki başarılı performansı, oyuncunun yükselişini destekleyen bir dönüm noktası oldu. Fiorentina'da 110 karşılaşmada 1 gol ve 1 asistlik katkı sağladı.

Amrabat, futbol kariyerine Utrecht altyapısında başladı ve A takıma Kasım 2014’te yükseldi. 2017’de Feyenoord ile sözleşme imzalayan oyuncu, bir yıl sonra Belçika'nın Club Brugge ekibine transfer oldu. Ağustos 2019'da ise İtalyan kulübü Hellas Verona'ya kiralandı.

Eylül 2023'te Manchester United'a kiralık olarak katılan Amrabat, Premier Lig’deki performansıyla dikkat çekti. Şimdi ise Fenerbahçe'nin orta sahasında önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Sofyan Amrabat, Fas milli takımı için de önemli bir oyuncu. İlk milli maçına Mart 2017’de çıkan Amrabat, ülkesini iki FIFA Dünya Kupası ve iki Afrika Uluslar Kupası'nda temsil etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bodrum’da vurulan köpeği sahiplenmek için harekete geçti

Bodrum’da vurulan köpeği sahiplenmek için harekete geçti