Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Spor Fenerbahçe Basketbol'd Luka Samanic İle Yollar Ayrılabilir

Fenerbahçe Basketbol'd Luka Samanic İle Yollar Ayrılabilir

Fenerbahçe Basketbol'un yeni transferi Luka Samanic'in sağlık sorunları nedeniyle ayrıldığı açıklandı. Hırvat oyuncu, kişisel nedenlerle ülkesine gitti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Fenerbahçe Basketbol'd Luka Samanic İle Yollar Ayrılabilir
KAYNAK: Haber Merkezi

Fenerbahçe Basketbol'da, sağlık sorunları nedeniyle takımdan ayrılması gündemde olan yeni transferi Luka Samanic'in kişisel nedenlerle izin alarak ülkesine gittiğini açıkladı. Yaklaşık bir ay önce transfer edilen 24 yaşındaki Hırvat basketbolcunun durumuna ilişkin gerekli bilgilendirme ilerleyen günlerde yapılacak.

Fenerbahçe Basketbol'da Luka Samanic İle Yollar Ayrılabilir

Fenerbahçe'de Ağustos ayında takıma katılan yeni transfer Luka Samanic ile yollar ayrılabilir. Hırvat basketbolcunun bazı sağlık sorunları bulunuyor ve durumu yakından takip ediliyor.

İzin Alarak Ülkesine Gitti

Fenerbahçe'den ayrılacağı konuşulan yeni transfer Luka Samanic için resmi açıklama geldi. Sarı-lacivertli kulüp, Samanic'in kişisel nedenlerden ötürü ülkesine gittiğini duyurdu. Yapılan açıklamada "Oyuncumuz Luka Samanic, kişisel nedenlerden ötürü kulübümüzden izin alarak 6 Eylül Cuma günü ülkesine gitmiştir. Süreç şube yetkililerimizce yakından takip edilmekte olup, oyuncumuzun durumuna ilişkin gerekli bilgilendirme ilerleyen günlerde yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Yeni Transfer İçin Planlar

Fenerbahçe Basketbol'da Samanic ile yolların ayrılması halinde yeni bir oyuncu alınması gündeme gelebilir. Sarı-lacivertliler, Samanic yerine son olarak İspanyol ekibi Girona'da forma giyen Khem Birch'i listesinin 1 numarasına yazdı.

Luka Samanic Kimdir?

9 Ocak 2000 tarihinde Zagreb'de dünyaya gelen 2.08 boyundaki oyuncu, dört ve beş numaralı pozisyonlarda forma giyebiliyor. Basketbola ülkesinde başlayan ve alt yaş gruplarında önemli bir yetenek olarak dikkat çeken Samanic, 2016 yazında Barcelona ile anlaşarak Katalan ekibinin altyapı organizasyonunun yolunu tuttu.

2016-17 sezonunu Barcelona bünyesinde geçiren ve NCAA programlarının ilgisine rağmen 2017-18 sezonunda da Barcelona'da kalan Samanic, özellikle Adidas Next Generation Turnuvası L'Hospitalet ayağındaki performansıyla adından söz ettirdi. Hırvat oyuncu, bu sezonu aynı zamanda Barcelona'nın pilot takımıyla Leb Gold Ligi'nde tecrübe kazanarak geçirdi.

2019 yazında NBA Draft'ına katılan Luka, San Antonio Spurs tarafından birinci tur 19. sıradan seçildi. NBA kariyerine 2019-20 sezonunda Spurs ile başlayan Samanic, 2024 yazına kadar çeşitli NBA takımlarıyla sözleşme yaparken, Gelişim Ligi'nde de farklı takımlarla forma giydi.

Hırvat oyuncu, ülkesinin milli takımına alt yaş gruplarında hizmet ederken, özellikle 2017 yılında Estonya'da elde edilen Avrupa Şampiyonası B Kategorisi altın madalyasında büyük pay sahibi oldu. Samanic, bu turnuvada en değerli oyuncu seçilirken, milli formayla da önemli başarılar elde etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜİK açıkladı! İnşaat maliyet endeksi arttı

TÜİK açıkladı! İnşaat maliyet endeksi arttı