Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Bronz Madalya Kazanan Birgül Erken Türk Kadınlarına Armağan Etti

Bronz Madalya Kazanan Birgül Erken Türk Kadınlarına Armağan Etti

Yunanistan'da düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda Birgül Erken, paletsiz dalışta 36 metreyle Türkiye rekorunu kırarak bronz madalya kazandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bronz Madalya Kazanan Birgül Erken Türk Kadınlarına Armağan Etti
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Yunanistan’ın Kalamata şehrinde düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası, 40 ülkeden 140 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye'yi temsil eden milli sporcu Birgül Erken, paletsiz dalış kategorisinde 36 metreye dalarak Türkiye rekorunu kırdı ve bronz madalyanın sahibi oldu. Daha önce de 34 metre ile Türkiye rekorunu elinde bulunduran Erken, bu kez rekorunu 2 metre daha ileriye taşıyarak büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etti

Master grubunda yarışan Birgül Erken, aldığı bu madalya ile Türkiye’ye dünya çapında önemli bir başarı kazandırdı. Yarışmada şu ana kadar milli takımda madalya kazanan tek sporcu olmanın gururunu yaşadığını belirten Erken, açıklamasında “Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım” diyerek sezon boyunca yaşadığı yorgunluk ve sağlık sorunlarına rağmen mücadeleyi bırakmadığını vurguladı.

Başarısını Türk kadınlarına ve oğluna armağan etti

Birgül Erken, bu önemli başarısını tüm güçlü Türk kadınlarına ve oğlu Ege’ye armağan ettiğini ifade etti. Yarışma sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün bir Türkiye rekoru geldi. Kendime ait olan rekoru 2 metre daha geliştirdim. Master kadınlarda dünya 3.'sü oldum. Bu şu anda yarışmanın ilk ve tek madalyası oldu. Yarışmalar devam ediyor. Umarım yeni başarılar da gelir. Bu anlamda arkadaşlarıma başarı diliyorum. Bu rekorumu güçlü Türk kadınlarına ve oğlum Ege'ye armağan ediyorum. Bu zorlu yolculukta bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Birgül Erken kimdir?

1972 yılında Çanakkale'de dünyaya gelen Birgül Erken, serbest dalış sporuna olan ilgisiyle Türkiye’nin en başarılı milli sporcularından biri haline geldi. Eğitimini Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde tamamlayan Erken, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü'nden mezun olmuştur. 2016'dan bu yana Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan Erken, sualtı sporlarına olan ilgisini profesyonel düzeyde sürdürmeye devam etmektedir.

Erken, 2011 yılından bu yana serbest dalış milli takımında forma giymektedir. Eşi Dr. Değer Erken'in antrenörlüğünde yaptığı antrenmanlarla, bilimsel ve sistematik bir yaklaşımla spor kariyerini ilerletmektedir. Bu süreçte, İTÜ Sualtı Spor Kulübü'nün bir sporcusu olarak pek çok uluslararası başarıya imza atmıştır.

Birgül Erken’in serbest dalış kariyerinde önemli bir dönüm noktası 2013 yılında gerçekleşti. Rusya'nın Kazan şehrinde yapılan Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda Hız Apnea branşında dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Bu başarı, onu dünya çapında tanınan bir sporcu haline getirdi.

Birgül Erken, Türkiye'deki serbest dalış yarışmalarında birçok başarı elde etti. 2011 yılından itibaren katıldığı birçok ulusal yarışmada Türkiye şampiyonu oldu. 2017 yılında Çanakkale'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda çift palet Türkiye rekorunu kırarak büyük bir başarıya daha imza attı. Aynı yıl Bulgaristan'ın Sofya şehrinde yapılan yarışmalarda ise Sofya Kadın Kupası'nı kazanarak iki altın madalya sahibi oldu.

Birgül Erken, uluslararası arenada da önemli başarılara imza attı. 2015 yılında İtalya’nın Ischia Adası'nda düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda, serbest dalışta dünyanın en iyi sporcularıyla yarıştı ve bir kez daha dünya üçüncüsü oldu. Aynı yıl katıldığı 6 farklı serbest dalış branşında 5 altın ve bir gümüş madalya kazanarak Türkiye’ye gurur yaşattı.

Erken, 2014 yılında da Türkiye genelinde serbest dalış branşlarında birçok rekor kırarak Türkiye Şampiyonu oldu. 2015 yılında Jump Blue (Küp Apnea) branşında bir kez daha Türkiye rekoru kırarak adını tarihe yazdırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde "Gülizar" filmi gösterildi

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde "Gülizar" filmi gösterildi