Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Basketbolseverlere müjde! Milli takım maçları TRT'den yayınlanacak

Basketbolseverlere müjde! Milli takım maçları TRT'den yayınlanacak

FIBA ile Avrupa Yayın Birliği anlaştı: Türkiye dahil 19 ülkede basketbolseverler, milli takım maçlarını TRT aracılığıyla ücretsiz olarak izleyebilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Basketbolseverlere müjde! Milli takım maçları TRT'den yayınlanacak
KAYNAK: İHA

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) ve Avrupa Yayın Birliği (EBU) yeni bir yayın ortaklığına imza attı. Bu anlaşma sayesinde basketbolseverler, erkek ve kadın milli takımlarının maçlarına ücretsiz olarak erişim sağlayacak.

Kasım 2025'te Başlıyor

FIBA ve EBU arasında imzalanan dört yıllık anlaşma, Kasım 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu anlaşma, Türkiye'nin de dahil olduğu 19 EBU üyesi ülkenin kamu hizmeti televizyonları, radyo kanalları ve dijital platformlarını kapsıyor. Türkiye, Belçika, Çekya, Litvanya, İspanya ve diğer ülkelerdeki basketbolseverler, milli takımlarının maçlarını ücretsiz olarak takip edebilecek. Türkiye’de bu yayınları TRT üstlenecek.

Canlı ve Ücretsiz Yayınlar

EBU üyeleri, milli takımlarının oynadığı tüm maçları canlı ve ücretsiz olarak yayımlayacak. Ayrıca büyük turnuvalarda final aşamaları da dahil olmak üzere, grup maçları, çeyrek final, yarı final ve final maçları canlı yayın haklarına dahil olacak. Bu sayede basketbolseverler, turnuvaların en kritik anlarını da kaçırmadan izleyebilecekler.

Basketbola Destek 

FIBA Medya ve Pazarlama Hizmetleri Genel Müdürü Frank Leenders, yeni ortaklıkla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu ortaklık, basketbolun küresel popülaritesinin arttığını gösteriyor. Avrupa Yayın Birliği'nin geniş erişimi, Avrupa’daki basketbolseverler için daha fazla maç izleme imkanı sunacak ve basketbolu desteklemek için kaliteli bir platform oluşturacak.”

Türkiye'de Basketbol Yayınları TRT'den 

Türkiye’deki basketbolseverler, TRT aracılığıyla milli takımların maçlarını canlı olarak izleyebilecek. Bu anlaşma, milli takımların maçlarını dijital platformlar, televizyon ve radyo üzerinden her yaştan izleyiciye ücretsiz olarak ulaştırmayı hedefliyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Domuz Eti Skandalı Gerçek Mi? Belgeler Yayınlandı

Domuz Eti Skandalı Gerçek Mi? Belgeler Yayınlandı