Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Avrupa Şampiyonuna Davullu Zurnalı Karşılama

Avrupa Şampiyonuna Davullu Zurnalı Karşılama

Gamze Altun, 2024 Avrupa Halter Şampiyonası'nda 45 kiloda Avrupa rekoru kırarak altın madalya kazandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avrupa Şampiyonuna Davullu Zurnalı Karşılama
KAYNAK: İHA

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen 2024 Avrupa Halter Şampiyonası'nda 45 kilo kategorisinde yarışan Türk sporcu Gamze Altun, silkme dalında 92 kilo kaldırarak Avrupa rekorunu kırdı ve altın madalya kazandı. Altun, toplamda ise 157 kilo ile gümüş madalyanın sahibi oldu.

Avrupa Şampiyonuna Memleketinden Davullu Zurnalı Karşılama-2

Memleketinde Coşkuyla Karşılandı

Başarılı sporcu Gamze Altun, Sofya'daki şampiyonadan dönüşünde memleketi olan Mersin'de büyük bir coşkuyla karşılandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir başta olmak üzere birçok yetkili ve sporcu, Altun'u davul ve zurna eşliğinde karşılayarak başarılarını kutladı.

Olimpiyatlar Artık Hedef

Altun, başarısının ardından yaptığı açıklamada, "Avrupa Şampiyonası benim için gerçekten zorlu bir süreçti. Çok çalıştık, çabaladık ve karşılığını aldık. Avrupa şampiyonluğu ve Avrupa rekoru, bu çok güzel bir duygu. Beni ve hocamı çok mutlu etti. Avrupa derecelerimden sonra hedefim olimpiyatlar" dedi.

Avrupa Şampiyonuna Memleketinden Davullu Zurnalı Karşılama-1

Tebrikler Yağdı

Gamze Altun'un başarısını kutlayan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, "Sizleri bu gururu bizlere yaşattığınız için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Mersin'deki ve ülkemizdeki tüm sporculara rol model olmasını diliyoruz. Onun çok güzel bir spor hikayesi var. İnşallah bu hikayesini de kendi akranları ve arkadaşları ile de paylaşacaktır. Ben inanıyorum ki milli gururumuz kızımız, hedefi olan olimpiyatlarda da bayrağımızı dalgalandıracaktır. Milli gururumuz Gamze'yi ve onu yetiştiren milli takım antrenörü İsa Makal'ı yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İtalya'da A Milliler Sahaya İniyor! Kadro Belli Oldu!

İtalya'da A Milliler Sahaya İniyor! Kadro Belli Oldu!