Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Atletico Madrid Real Madrid Derbisi Olaylı Geçti! Seri Sona Erdi

Atletico Madrid Real Madrid Derbisi Olaylı Geçti! Seri Sona Erdi

Atletico Madrid ve Real Madrid arasındaki LaLiga derbisi, tribün olaylarının gölgesinde 1-1 sonuçlandı. Maça verilen uzun aralar ve gergin anlar yaşandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Atletico Madrid Real Madrid Derbisi Olaylı Geçti! Seri Sona Erdi
KAYNAK: İHA

İspanya LaLiga’nın 8. haftasında Atletico Madrid ve Real Madrid arasındaki mücadelede futbolseverler heyecan dolu bir karşılaşmaya tanıklık etti. Maça verilen uzun aralar ve gergin anlar yaşandı. Atletico Madrid ile Real Madrid arasında oynanan derbi, sahada olduğu kadar tribünlerde de tansiyonun, yükseldiği bir maç oldu. Kylian Mbappe’nin sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadığı bu önemli karşılaşmada, milli futbolcu Arda Güler yedek kulübesinde kaldı.

Karşılaşmada ilk yarı golsüz geçti

Maç, baştan sona büyük bir heyecanla geçerken, Estadio Metropolitano’da oynanan derbiye 70 binden fazla taraftar katıldı. İlk yarıda iki takım da karşılıklı ataklarla gol aradı ancak gol sesi çıkmadı. Vinicius Junior, Real Madrid’in hücumlarına yön verirken, Atletico Madrid savunması bu atakları başarıyla savuşturdu.

Militao, real madrid'i öne geçirdi

İkinci yarıda ise sahneye Eder Militao çıktı. Vinicius Junior’un sol kanattan taşıdığı topu ceza sahasında kontrol eden Militao, 64. dakikada sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Real Madrid, bu golle 1-0 öne geçti ve oyunun kontrolünü ele aldı.

Tribün olayları maça ara verdirdi

Ancak Militao’nun golünün ardından tribünlerde tansiyon yükseldi. Atletico Madrid taraftarları, Real Madrid kalesine yabancı maddeler atmaya başladı. Kaleci Courtois, hakem Busquets’e durumu gösterdikten sonra maç durduruldu. Hakem, tribünlere anons yaptırarak olayların devam etmesi halinde maçın erteleneceğini belirtti.

Bu esnada Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone ve futbolcular, tribünleri sakinleştirmeye çalıştı. Yaklaşık 20 dakikalık bir aranın ardından oyuncular sahaya geri döndü ve mücadele 69. dakikadan itibaren kaldığı yerden devam etti.

Atletico Madrid son dakikada eşitliği sağladı

Maçın son dakikalarına doğru Atletico Madrid, hücum değişiklikleriyle baskısını artırdı. Uzatma dakikalarında savunma arkasına sarkan Angel Correa, 90+5. dakikada topu ağlara gönderdi. İlk etapta ofsayt gerekçesiyle gol iptal edilirken, VAR incelemesi sonrası gol geçerli sayıldı ve durum 1-1’e geldi.

Real Madrid'in serisi sona erdi

Bu sonuçla Real Madrid’in dört maçlık galibiyet serisi sona erdi. Real Madrid, puanını 18’e yükselterek haftayı ikinci sırada kapatırken, Atletico Madrid 16 puana ulaştı. Derbiden 1 puanla ayrılan Real Madrid, bir sonraki hafta Villarreal’i ağırlayacak. Atletico Madrid ise Real Sociedad deplasmanına çıkacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
19. Uluslararası Alanya Caz Festivali, unutulmaz konserlerle sona erdi

19. Uluslararası Alanya Caz Festivali, unutulmaz konserlerle sona erdi