Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor A Milli Futbol Takımı Samsun'da Karadağ ile Karşılaşıyor

A Milli Futbol Takımı Samsun'da Karadağ ile Karşılaşıyor

Türkiye Milli Futbol Takımı, Karadağ ile UEFA Uluslar B Ligi'nde karşılaşacak. Milliler lider durumda ve galibiyet arıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
A Milli Futbol Takımı Samsun'da Karadağ ile Karşılaşıyor
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 3. maçında Samsun'da Karadağ ile karşılaşacak. Grupta lider durumda olan milliler, bu mücadelede galibiyet alarak avantajını sürdürmek istiyor.

Türkiye Karadağ ile 5. Kez Karşılaşacak

A Milli Takım, yarın saat 21.45'te Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda Karadağ'ı ağırlayacak. Milliler, grupta şu ana kadar Galler ile deplasmanda 0-0 berabere kalırken, İzlanda'yı İzmir'de 3-1 yenerek 4 puanla lider durumda bulunuyor. Karadağ ise gruptaki iki maçını da kaybederek son sırada yer alıyor.

Türkiye ve Karadağ bugüne kadar 2'si resmi, 2'si özel olmak üzere toplam 4 kez karşı karşıya geldi. Milliler, bu maçlardan 2 galibiyet elde ederken, 2 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Türkiye bu maçlarda 7 gol atarken, 5 gol yedi. Son olarak 16 Kasım 2021'de oynanan 2022 Dünya Kupası Elemeleri maçında Türkiye, Karadağ'ı 2-1 yenmişti.

Vincenzo Montella'nın 16. Sınavı

A Milli Takım'ın başında bulunan Vincenzo Montella, bu maçla birlikte 16. kez takımın başında sahaya çıkacak. İtalyan teknik adam yönetiminde milliler, bugüne kadar 7 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı.

Samsun'da 3. Milli Maç

Milliler, Samsun'da daha önce iki kez sahaya çıktı ve bu maçların ikisini de kazandı. 1 Mayıs 1996'da Ukrayna'yı 3-2, 19 Haziran 2023'te ise Galler'i 2-0 yenerek sahadan galip ayrıldı. Samsun'da bu kez de galibiyet hedefleyen Türkiye, taraftarının desteğiyle avantajını korumak istiyor.

Kadroda Sakatlıklar ve Yeni İsimler

A Milli Takım'da Cenk Özkacar, Çağlar Söyüncü, Doğan Alemdar ve Ozan Kabak, sakatlıkları sebebiyle kadroda yer alamayacak. İlk kez aday kadroya çağrılan Atakan Karazor ve 4 yıl aradan sonra yeniden kadroya dahil edilen Ahmed Kutucu, Montella'nın şans verebileceği isimler arasında. Ayrıca, sakatlanan İsmail Yüksek ve Mert Günok kadrodan çıkarıldı, Mert'in yerine Berke Özer kadroya alındı.

Barış Alper Yılmaz, Galler karşısında gördüğü kırmızı kart nedeniyle İzlanda maçında forma giyememişti; ancak cezasını tamamlayan oyuncu, Karadağ mücadelesinde sahada olabilecek.

italyan hakem görev alacak

Türkiye-Karadağ karşılaşmasını, İtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Chiffi yönetecek. Yardımcılıklarını Alessio Berti ve Luigi Rossi yapacakken, dördüncü hakem olarak Matteo Marchetti görev alacak.

A Milli Takım'ın Aday Kadrosu

Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Berke Özer (Başakşehir)

Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür, Samet Akaydın (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica)

Forvet: Ahmed Kutucu (Eyüpspor), Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Bertuğ Yıldırım (Getafe), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Benfica), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şehir Plancılarından Falezler İçin Dava! Antalya'dan 'Falezlere Dokunmayın' Talebi

Şehir Plancılarından Falezler İçin Dava! Antalya'dan 'Falezlere Dokunmayın' Talebi