Slovenya Başbakanı Robert Golob, hükümetin Filistin'i tanıma teklifini parlamentoya sunduklarını duyurdu. Golob, parlamentonun yakın bir zamanda toplanarak bu konuda karar vereceğini ifade etti.

Parlamentonun Onayı Bekleniyor

Tanıma kararının yürürlüğe girmesi için parlamentonun onayı gerekiyor. İktidar koalisyonu, 90 üyeli Meclis'te çoğunluğa sahip olduğundan, oylamanın olumlu sonuçlanması bekleniyor.

Uluslararası Tepkiler ve Süreç

Slovenya hükümetinin bu kararı, İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Filistin devletini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına uygun şekilde tanımasından sadece iki gün sonra geldi. Başbakan Golob, İsrail'in Refah'a yönelik son saldırılarına tepki olarak süreci hızlandırdıklarını belirtti.

Avrupa Birliği'nde Yeni Bir Üye

Parlamentonun onayı halinde, Slovenya, 27 üyeli Avrupa Birliği'nde Filistin devletini resmi olarak tanıyan 10. ülke olacak. Norveç, Avrupa Birliği üyesi olmamakla birlikte, dış politikasını genellikle AB ile uyumlu şekilde yürütüyor.

Filistin'i Hangi Ülkeler Tanıdı?

İsveç, 2014 yılında Filistin'i tanıyan ilk Avrupa Birliği ülkesi olmuştu. İspanya, İrlanda, Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Romanya da Filistin'i resmen tanıyan ülkeler arasında yer alıyor.

New York Times Meydanı'nda Yılbaşı Kutlamalarına Alkol ve Çanta Yasağı! New York Times Meydanı'nda Yılbaşı Kutlamalarına Alkol ve Çanta Yasağı!

New York Times: İsrail'in Refah'ta kullandığı bombalar ABD yapımı New York Times: İsrail'in Refah'ta kullandığı bombalar ABD yapımı

Kaynak: ANKA