Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ ANİDEN SARSILDI

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ ANİDEN SARSILDI

Rus Senatör Tsekov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi sonrası Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin kötüleştiğini öne sürdü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ ANİDEN SARSILDI

Kamer Durdu / Akdeniz Gerçek

Rusya'nın üst meclisi olan Federasyon Konseyi'nin Dışişleri Komitesi üyesi Sergey Tsekov, Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendirdi.

Tsekov, Türkiye'nin Rusya'ya karşı gösterdiği "dostça olmayan" tavırlarının Ankara için "dezavantajlı" olduğunu belirtirken, "Belki de Putin ve Erdoğan arasında yapılacak görüşmede bu tavrın düzeltilmesi veya tartışılması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Moskova merkezli NewsRu'ya verdiği röportajda Tsekov, "İlişkilerimizin dramatik bir şekilde değişeceğine inanmıyorum. Türkiye ve Rusya, işbirliğine ilgi gösteriyor ve ilişkilerin öngörülebilir bir şekilde devam edeceğini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

“EN ACI VERİCİ OLAY”

Tsekov, Rusya için ilişkilerdeki "en acı verici" olayın, Türkiye'deki Azov Taburu komutanlarının Ukrayna'ya iadesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini, ABD, Ukrayna veya Rusya'nın çıkarlarına uygun davranmadığını belirterek, Ankara'nın Moskova'ya karşı yaptırımlara katılmadığını, Karadeniz'deki boğazları kapatmadığını ve iki ülkenin devlet düzeyinde birçok ortak projeye sahip olduğunu söyledi. Bu faktörlerin, devletlerin ve liderlerin "sıcak" ilişkilerini sürdürmesini umduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da riskli yapımın yıkımında gerginlik 

Antalya'da riskli yapımın yıkımında gerginlik