Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset TBMM Başkanı Kurtulmuş Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı ile görüştü

TBMM Başkanı Kurtulmuş Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı ile görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Muhammed Miftah Takala ile bir görüşme gerçekleştirdi. Kurtulmuş, Türkiye ve Libya'nın tarihi ve kültürel bağlarına vurgu yaparak, Libya'nın içinde bulunduğu zorlukları yakından takip ettiklerini ve Türkiye olarak Libya'nın meşru hükümetine destek vermeye devam ettiklerini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM Başkanı Kurtulmuş Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı ile görüştü
KAYNAK: İHA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Muhammed Miftah Takala ile bir görüşme gerçekleştirdi. Kurtulmuş, Türkiye ve Libya'nın tarihi ve kültürel bağlarına vurgu yaptı.

Libya'nın içinde bulunduğu zorlukları yakından takip ettiklerini ve Türkiye olarak Libya'nın meşru hükümetine destek vermeye devam ettiklerini belirtti. Libya'nın bir bütün olarak toparlanmasını ve meşru hükümetin güçlü bir şekilde varlığını sürdürmesini arzuladıklarını ifade etti. Kurtulmuş ayrıca, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekerek, bu olayların bölgedeki istikrarsızlığın bir sonucu olduğunu söyledi. İsrail'in bölgedeki en büyük gücünün İslam ülkelerinin dağınık ve parçalanmış olmaları olduğuna dikkat çekti. Kurtulmuş, Gazze'deki vahşi saldırıları ve katliamı sert bir dille kınayarak, uluslararası toplumu ateşkesin ve insani yardımların acilen sağlanması konusunda harekete geçmeye çağırdı. Sorunun çözümü için, 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulması gerektiğini ve yerleşimcilerin bulundukları yerlerden çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Takala ise Türkiye'nin Gazze'ye verdiği destekten bahsederek, Türkiye'nin uluslararası arenadaki etkisine dikkat çekti.

TBMM Bakanı kurtulmuş

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazipaşa'da Alkollü Çift Motosiklet Kazası yaptı!

Gazipaşa'da Alkollü Çift Motosiklet Kazası yaptı!