Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset TBMM 2 Aylık Aranın Ardından Yasama Faaliyetlerine Yeniden Başlıyor

TBMM 2 Aylık Aranın Ardından Yasama Faaliyetlerine Yeniden Başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) , 2 aylık tatilin ardından 28. Dönem 3. Yasama Yılı'na 1 Ekim'de düzenlenen törenlerle yeniden başlayacak.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
TBMM 2 Aylık Aranın Ardından Yasama Faaliyetlerine Yeniden Başlıyor
KAYNAK: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2 aylık aranın ardından 1 Ekim itibarıyla yasama çalışmalarına yeniden başlıyor. 28. Dönem 3. Yasama Yılı dolayısıyla yapılacak açılış töreni, saat 15.00'te başlayacak. Meclis Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak olan törende, İstiklal Marşı okunacak ve ardından TBMM Genel Kurulu açılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'e Hitap Edecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, açılışın ardından bir sunuş konuşması yapacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Genel Kurul'a takdim edecek. Erdoğan, Genel Kurul'a hitap ederek yeni yasama döneminin açılışını gerçekleştirecek.

Ayrıca, geleneksel olarak yasama yılı açılışında verilen resepsiyon, TBMM Tören Salonu'nda saat 19.30’da, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde düzenlenecek.

İlk Gündem: Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi

Meclis, yeni yasama yılı 2 Ekim Çarşamba günü başlayacak. İlk gündem maddesi, yasamada görüşülmeye başlanan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi olacak. Birinci bölüm anlaşmaları tamamlanacak teklifin, ikinci bölüm görüşmeleri gerçekleştirilecek. Artan fiyatların korunmasına yönelik kanun teklifi ve 9. Yargı Paketi alınacaktır.

Araştırma Komisyonu Raporları Gündemde

Meclis Genel Kurulunda, TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu ile TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar da görüşülecek. Bu raporlar, su ürünleri ve üretimin geleceği ve maden kazalarının önlenmesine yönelik çözüm önerilerini içermektedir.

Orta Vadeli Program (OVP) Düzenlemeleri

Meclis, aynı zamanda 2025-2027 dönemi Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında da çalışmalara yönelecek. OVP’nin öncelikli reform alanlarına yönelik birçok kanuni düzenleme Meclis'in gündemine gelecek. Bu kapsamda yapılacak başlıca düzenlemeler arasında:

  • Vergi harcamaları gözden geçirilerek etkin olmayan istisna, muafiyet ve indirimler kaldırılacak.
  • Sosyal güvenlik sisteminde kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik eden, hakkaniyeti ve aktüeryal dengeyi önceleyen düzenlemeler hayata geçirilerek sistemin mali sürdürülebilirliği güçlendirilecek.
  • Otomatik Katılım Sisteminin işverenlerin de katkısı ile ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşeceği tamamlayıcı emeklilik sistemi kurulacak.
  • İş Kanununda sosyal taraflar ile diyalog halinde yapılacak değişiklikler ve bu doğrultuda gerçekleştirilecek ikincil mevzuat çalışmaları ile işgücü piyasalarında güvenceli esneklik sağlanacak.
  • Sosyal güvenlik mevzuatı, değişen işgücü piyasası koşullarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hale getirilecek.
  • Yargılama süreçlerinin etkinleştirilmesi ve alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin daha da güçlendirilmesi sağlanacak.
  • İcra ve iflas mevzuatı günün şartları göz önüne alınarak güncellenecek.
  • Yeşil dönüşüm sürecinde rekabet gücünü korumak, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasının (SKDM) etkilerini en aza indirmek ve düşük karbonlu ekonomiye geçişi desteklemek amacıyla sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik karbon fiyatlandırma mekanizması tesis edilecek.
  • Piyasa Gözetim ve Denetim Kurumu kurulacak.
  • Sermaye piyasası uyuşmazlıklarında tahkimin etkinleştirilmesi için gerekli mevzuat çalışmaları yapılacak.
  • KİT yönetişim reformuna yönelik düzenlemeler hayata geçirilecek. Performansa dayalı ölçüm yöntemleri kullanılarak kamu işletmelerinin ve yönetim kurullarının hesap verebilirliği artırılacak.

Siyasi Partilerin Grup Toplantıları Başlayacak

Salı ve çarşamba günü, Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler, grup toplantılarını gerçekleştirecek ve yeni yasama yılıyla ilgili değerlendirmelerde bulunacaklar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'in Beyrut'a Düzenlediği Saldırıda 20 Hizbullah Komutanı Öldü

İsrail'in Beyrut'a Düzenlediği Saldırıda 20 Hizbullah Komutanı Öldü