Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Siyasete kadın dokunuşu! Kemer'de muhtar kız kardeşlerin dönemi başladı

Siyasete kadın dokunuşu! Kemer'de muhtar kız kardeşlerin dönemi başladı

2024 yerel seçimlerinde Kemer'de kadın muhtar sayısı ikiye çıktı. Yeni Mahalle muhtarlığını bir kez daha kazanan Münevver Erkal'a, Arslanbucak Mahallesi Muhtarı olan kız kardeşi Pınar Balaman da katıldı. Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Siyasete kadın dokunuşu! Kemer'de muhtar kız kardeşlerin dönemi başladı
MUHABİR: Banu Yapar

Kadınların siyasete katılımına güzel bir örnek Antalya'nın Kemer ilçesinden geldi. Kemer'in tek kadın muhtarı Münevver Erkal, Yeni Mahalle'de yeniden seçmenlerin oylarını alırken; kız kardeşi Pınar Balaman da ilçenin en büyük mahallesi Arslanbucak'ta muhtarlık yarışını kazandı.

Kemer'de Muhtar Kız Kardeşlerin Dönemi Başladı  (2)

Kemer'de Muhtarlık Seçimlerine Kadın Dokunuşu

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri tamamlandı. Antalya'nın Kemer ilçesinde muhtarlık seçimleri de sonuçlandı. Kemer'deki 12 mahallede yapılan seçimlerin sonucunda; 12 muhtardan 4'ü değişti. Kemer'de değişim yaşanan Arslanbucak Mahallesi'ne kadın muhtar seçildi. Arslanbucak Mahallesi Muhtarı seçilen Pınar Balaman aynı zamanda Yeni Mahalle'de yeniden seçilen Münevver Erkal'ın da kız kardeşi. Bu sonuçla Kemer'de kız kardeş muhtarların devri başladı.

Kemer'de Muhtar Kız Kardeşlerin Dönemi Başladı  (3)

Kız Kardeşler Muhtar Oldu 

2024 yerel seçimlerinde Kemer'de bir olan kadın muhtar sayısı ikiye çıktı. Geçtiğimiz dönemde ilçedeki tek kadın muhtar olan Münevver Erkal, Yenimahalle'de 1044 oyla yeniden seçilirken, kardeşi Pınar Balaman da Kemer'in en büyük mahallesi Arslanbucak'ta 2076 oy alarak muhtar oldu. Muhtar kız kardeşler, dayanışma içinde görevlerini yapaacaklarını belirtti.

Kemer'de Muhtar Kız Kardeşlerin Dönemi Başladı 

Münevver Erkal Kimdir? 

Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, 1977 yılında Antalya'nın Kemer ilçesinde doğdu. Yeni Mahalle'de ikinci dönemde de muhtar seçilen Münevver Erkal, aynı zamanda hem çiftçilik hem de esnaflık yapıyor. 25 yıllık evli olan Erkal, 3 oğul annesi. 

Kemer'de Muhtar Kız Kardeşlerin Dönemi Başladı  (4)

Pınar Balaman Kimdir?

Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal'ın kız kardeşi olan Pınar Balaman ise 1980 yılında Kemer'de dünyaya geldi. Ev hanımı olan Pınar Balaman, Kemer'in en büyük mahallesi Arslabucak'ta mahalle muhtarı seçildi. Balaman, evli ve 2 çocuk annesi.  


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Torosların Gelinliği Kardelenler Akseki Yaylalarını Süslüyor

Torosların Gelinliği Kardelenler Akseki Yaylalarını Süslüyor