Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Şakirpaşa Havalimanı kapatılıyor! Seyhan Belediye Başkanı karara isyan etti

Şakirpaşa Havalimanı kapatılıyor! Seyhan Belediye Başkanı karara isyan etti

Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılma kararı, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

Çukurova Uluslararası Havalimanı, 10 Ağustos 2024 tarihinde açılacak. Kapatılma kararı verilen Adana Şakirpaşa Havalimanı uçuşları, yeni açılan havalimanına taşınacak. Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılma kararına tepki gösteren Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin açıklama yaptı. 

Belediye Başkanı Oya Tekin, sosyal medyadan, 'Değerli hemşehrilerim, Adana’mızın, Seyhan’ımızın hafızası Şakirpaşa Havalimanı dayatmayla kapatılmak isteniyor. Bu ne vefalı ne de akıllı insanın yapacağı iştir.' notuyla bir video paylaştı.

Şakirpaşa Havalimanı'nın Tarihi ve Kültürel Önemi

Başkan Tekin, havalimanının 'Tarihimizin, kültürümüzün, şehrimizin bir parçası' olduğunu belirtti. Ayrıca, 'Gurbete ilk buradan adım attık. En önemlisi de ülkemiz 6 Şubat depremlerinde yasa boğulmuşken, tüm Türkiye kenetlenip, dayanışmayla hayata tutunmuşken, Türkiye'nin ve dünyanın dört yanından yardımlar ve ekipler buraya indiler. Yaralanan insanlarımız buraya yetiştirildiler.' diyerek havalimanının önemini vurguladı.

'Yeniliklere Karşı Değiliz'

Tekin, 'Biz yeniliklere karşı değiliz. Biz, yenilik yapılırken, havalimanı açılırken kendi değerlerimizin yok edilmesine karşıyız. Adanalının, Seyhanlının ulaşım seçeneklerinin düşürülmesine karşıyız.' diyerek kapatma kararının halkın ulaşım hakkını kısıtlayacağını ifade etti.

Karara tepki gösteren Başkan Tekin videolu mesajında şunları söyledi:

'Adanamızın Seyhanımızın hafızasından, Şakirpaşa Havalimanı'ndan sesleniyorum size. Burası kapatılmak isteniyor. Üstelik biz Adanalılara, Seyhanlılara sorulmadan, dayatmayla kapatılmak isteniyor. Burası şehrin göbeği. Havalimanımızın yeri şehir merkezi. Bu kolaylık Adanalıya, Seyhanlıya çok görülüyor. Havalimanımızı 40 kilometre öteye taşımak, hayatımızı zorlaştırmak istiyorlar. Bunu istemiyoruz. Sadece yolculuk kolaylığı mı? Elbette hayır. Kentimizin ekonomisini düşünüyoruz. Havalimanından ekmek yiyen hemşehrilerimizi düşünüyoruz. 'Adana'nın havalimanı yok' demesinler istiyoruz. Biz Adana'yı, Adana yapan değerleri çok seviyoruz ve onları korumak istiyoruz. Tarihimizin, kültürümüzün, şehrimizin bir parçası burası. Kavuşmalarımızı burada yaşadık. Gurbete ilk buradan adım attık. En önemlisi de ülkemiz 6 Şubat depremlerinde yasa boğulmuşken, tüm Türkiye kenetlenip, dayanışmayla hayata tutunmuşken, Türkiye'nin ve dünyanın dört yanından yardımlar ve ekipler buraya indiler. Yaralanan insanlarımız buraya yetiştirildiler. Şu havalimanını kapatmak vefalı bir insanın yapacağı iş mi? Akıllı bir insanın yapacağı iş mi? Biz, yeniliklere karşı değiliz. Biz, yenilik yapılırken, havalimanı açılırken kendi değerlerimizin yok edilmesine karşıyız. Adanalının, Seyhanlının ulaşım seçeneklerinin düşürülmesine karşıyız.'

Şakirpaşa Havalimanı Kapanıyor 

Çukurova Uluslararası Havalimanı, 10 Ağustos 2024 tarihinde açılacak. 10 Ağustos 2024 tarihi itibariyle Adana Şakirpaşa Havalimanı uçuşları, yeni açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı'na taşınacak. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kanlı Yasaya Tepkiler Büyüyor! Hayvanseverlerden Dikkat Çeken Açıklama

Kanlı Yasaya Tepkiler Büyüyor! Hayvanseverlerden Dikkat Çeken Açıklama