Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Partilerin aday listelerini YSK’ya teslim etme süresi doldu

Partilerin aday listelerini YSK’ya teslim etme süresi doldu

31 Mart 2024 yerel seçimleri için adaylık süreci sona erdi. Siyasi partiler, aday listelerindeki eksiklikleri 22 Şubat'a kadar tamamlayabilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Partilerin aday listelerini YSK’ya teslim etme süresi doldu
KAYNAK: Haber Merkezi

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için siyasi partilerin belirlediği aday listeleri, il ve ilçe seçim kurullarına teslim etme süreci bugün tamamlandı. Belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyeliklerine dair aday listeleri, ilçe başkanlıkları tarafından ilçe seçim kurullarına; büyükşehir belediye başkan aday listeleri ise il başkanlıkları tarafından il seçim kurullarına sunuldu. Siyasi partiler, aday listelerindeki eksiklikleri 22 Şubat'a kadar tamamlayabilecek. Kesin aday listeleri ise 3 Mart Pazar günü ilan edilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Tarafından Belirlenen Takvime Göre Süreç İşliyor

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimlere doğru ilerliyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun yayınladığı takvime göre, siyasi partilerin yerel seçimler için belirledikleri aday listelerini teslim etme süresi bugün itibarıyla sona erdi.

Siyasi Partilerin Teslimatları ve Süreç Detayları

Siyasi parti ilçe başkanlıkları, ilçe seçim kurullarına; büyükşehirlerde ise siyasi parti il başkanlıkları, il seçim kurullarına aday listelerini sundu. Siyasi partiler, aday listesindeki eksiklikleri 22 Şubat’a kadar giderme şansına sahip.

Geçici Aday Listeleri ve İtiraz Süreci

Bağımsız adaylar dahil olmak üzere geçici aday listeleri, il ve ilçe seçim kurulları tarafından 23 Şubat Cuma günü saat 08.00’de ilan edilecek. İl ve ilçe seçim kurulları, bu tarihten itibaren itirazları almaya başlayacak. İtirazlar, 24 Şubat Cumartesi saat 17.00’ye kadar yapılabilir. İtirazların sonuçları ise 26 Şubat Pazartesi günü açıklanacak.

Kesin Kararlar ve Son Tarihler

2972 Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’a göre adaylar hakkında yapılacak itirazlar, il seçim kurulu tarafından 28 Şubat Çarşamba günü kesinleştirilecek. İl seçim kurulu, ilçe seçim kurullarının kararlarına karşı yapılan itirazları kesin karara bağlama sürecini 1 Mart Cuma günü tamamlayacak. Aday listelerindeki eksikliklerin tamamlanması için siyasi partilere verilen süre ise 2 Mart Cumartesi günü sona erecek.

Kesin Aday Listeleri ve İlan Tarihi

Kesin aday listeleri, bağımsız adaylar dahil olmak üzere, il ve ilçe seçim kurulları tarafından 3 Mart Pazar günü ilan edilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gönül Dağı Dizisinin Yıldızı Neden Ayrıldığını Açıkladı

Gönül Dağı Dizisinin Yıldızı Neden Ayrıldığını Açıkladı