Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Özgür Özel'den 'teğmen' tepkisi: 'Hepimiz Trikopis'in Askerleriyiz' mi diyeceklerdi?

Özgür Özel'den 'teğmen' tepkisi: 'Hepimiz Trikopis'in Askerleriyiz' mi diyeceklerdi?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, teğmenlerin yemin töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganına yönelik eleştiriler hakkında sert bir açıklama yaptı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve partililer de yer aldı. Özel, toplantı sırasında, teğmenlerin yemin töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde attığı slogana ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

Özgür Özel'den eleştirilere Sert Yanıt

Özgür Özel, teğmenlerin yemin töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganının kullanılmasını savundu ve bu durumun tartışma konusu olmasını eleştirdi. Özel, "Tören bittikten sonra andı içtiler. Bu metin 2016 yılına kadar resmi törenlerde okunan metin. Birileri bu metinden rahatsız olmuşlar. Sonrasında da 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demişler. Ne diyeceklerdi? Sizin akıl önderiniz fesli deli Kadir’in ’Keşke Yunan kazansaydı’ dediği gibi ‘Trikopis’in askerleriyiz’ mi diyeceklerdi?  Elbette Mustafa Kemal’in askerleri onlar!" şeklinde konuştu.

"'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeyen bir teğmen beka sorunu"

Özel, konuşmasında, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" demeyen bir teğmenin varlığının beka sorunu oluşturduğunu belirterek, "Mustafa Kemal'in askeriyim demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi oradadır" ifadelerini kullandı. Özel, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyenleri hedefe koymaya çalışanları tarih ve kendisinin affetmeyeceğini de belirtti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AKP Ağrı Merkez İlçe Başkanı Ömer Tahtalı istifa etti

AKP Ağrı Merkez İlçe Başkanı Ömer Tahtalı istifa etti