Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Özgür Özel: İmamoğlu'na Siyasi Yasak Gelirse Yol Haritası Hazır

Özgür Özel: İmamoğlu'na Siyasi Yasak Gelirse Yol Haritası Hazır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt verdi. Bahçeli'nin sözlerini eleştirdi. Libya Tezkeresi'ne evet oyu vereceklerini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özgür Özel: İmamoğlu'na Siyasi Yasak Gelirse Yol Haritası Hazır
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, tv100’de Kübra Par’ın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun "Sadece halk için ayağa kalkarız" eleştirisine yanıt veren Özel, "Kemal Bey kimler için ayağa kalkarız dediyse biz onlar için ayağa kalkın dedik. 11 tane mitingi bunun için yaptım. Kılıçdaroğlu'nun tweetinde kullandığı ifadeye üzüldüm. Çok incitici buldum. Benden sonraki genel başkanlardan saygı beklerim," şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin Sözlerine Değindi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis'te sarf ettiği "Birbirimizi kırmıyoruz inşallah" ifadesine atıfta bulunan Özel, Bahçeli’nin, "4 gazeteciyi, beni ve Sinan Ateş'in ailesini tehdit etmesini eleştirdim. Devlet Bey'in yaptığı siyaset kurumunu yıpratan bir şey" dedi.

Tezkere Konusundaki Görüşleri

Özel, Libya Tezkeresi için evet oyu vereceklerini, ancak torba tezkereye karşı olduklarını belirtti. "Türkiye'ye yabancı asker sokulmasına karşıyız. Suriye ile Irak'ı aynı tezkereye koyuyorlar, karşıyız," ifadelerini kullandı.

İmamoğlu İçin Hazırlıklar ve Siyasi Yasak Meselesi

İmamoğlu'na siyasi yasak getirilmesi durumunda nasıl bir yol haritası izleyecekleri sorusuna yanıt veren Özel, "Birkaç kez toplantılar yapıldı. Böyle bir şey olduğunda ne yapacağımızı konuştuk ama bunu şimdiden açıklamak doğru olmaz. Bu cezayı normalleştirmememiz lazım," dedi. Ayrıca, "Siyasi yasak istinafta onaylanacak ama Yargıtay aşaması kalacak. Ekrem Bey'e insanların ona 5 yıl için yetki verdiğini vurguladı," şeklinde ekledi.

Parti Hedefleri ve Gelecek Vizyonu

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında kalındığında karar vermenin gerekliliği sorusuna yanıt veren Özel, "Allah ikisinin de eksikliğini göstermesin. Ya olmasalardı? Bu tartışmalara erkenden başlamayacağız. Partinin hedefi çok net: Bu iktidarı seçim yoluyla değiştirip güçlü bir parlamentoyu kurmak istiyoruz," ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeniden Refah Partisi'nden İki Belediye Başkanı istifa etti

Yeniden Refah Partisi'nden İki Belediye Başkanı istifa etti