Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Özgür Özel Fernas madeni işçilerine destek verdi: Kul hakkı yeniyor

Özgür Özel Fernas madeni işçilerine destek verdi: Kul hakkı yeniyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, işten çıkarılan Fernas Madencilik işçilerini ziyaret etti. Fernas'ın sahibinin Erdoğan ile görüşmesine değindi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Özgür Özel Fernas madeni işçilerine destek verdi: Kul hakkı yeniyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’nın Soma ilçesinden Ankara’ya yürüyerek gelen ve Kurtuluş Parkı’nda eylemlerini sürdüren Fernas Madencilik işçilerini ziyaret etti. İşçilerin eylemine destek veren Özel, işçilerin hak mücadelesini ve karşılaştıkları zorlukları gündeme taşıdı. İşçilerin taleplerinin karşılanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Çalışma Bakanı'na çağrıda bulundu.

"Fernas'ın Patronu 'Cumhurbaşkanı'na Anlattım, Hak Verdi' Diyor"

Fernas Madencilik’te çalışan işçilerin, haftada iki gün tatil hakkı ve fazla mesai ücretleri gibi haklarının verilmediğini belirten Özel, "Fernas'ın patronu, 'Cumhurbaşkanı'na anlattım, hak verdi' diyor. Ancak burada hak verilecek bir durum yok. Bu şekilde kul hakkı yeniyor" dedi. Özel, Çalışma Bakanlığı'nın müfettişlerinin konuya el atarak işçilerin haklarını koruması gerektiğini ifade etti.

"İşçilerin Haklarını Alana Kadar Mücadele Edeceğiz"

Özgür Özel, maden işçilerinin ağır çalışma koşulları altında haklarını alamadığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Soma faciasından sonra işçilerin kazanılmış haklarının diğer madenlerde uygulandığını, ancak Fernas Madencilik'te bu hakların verilmediğini belirtti. "İki asgari ücret taban ücret olarak belirlenmişti, ancak burada sadece bu ödeme yapılıyor, diğer haklar verilmiyor" dedi.

"Makul Bir Heyetle Görüşme Talep Ediyoruz"

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, makul bir işçi heyetinin Çalışma Bakanı ile birlikte kabul edilmesini talep etti. İşçilerin, Erdoğan ile doğrudan görüşme isteğini dile getirdi. Özel, "Cumhurbaşkanı'na hak verilecek bir durum olmadığını, aksine kul hakkı yendiğini vurgulamak için bu görüşmenin yapılması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Soma'dan Bu Yana Mücadelemiz Devam Ediyor"

Özel, siyasi kariyerine Soma’daki maden işçileriyle başladığını ve bu mücadeleyi sürdürdüğünü hatırlattı. İşçilerin hak mücadelesinin unutulmaması gerektiğini belirten Özel, "Tahir ve Ali Faik gibi işçiler, hakları zamanında verilseydi bugün yaşıyor olacaklardı. Şimdi aynı hatayı tekrarlamayın. Bu işçilerin haklarını koruyun" şeklinde konuştu.

yalın ayak Soma'dan Ankara'ya

Manisa Soma’da bulunan ve AKP'li vekile ait Fernas Madencilik’te çalışan maden işçileri, iş güvenliği önlemlerinin alınmamasına ve düşük ücretlere karşı mücadele başlattı. Sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan Somalı maden işçileri seslerini duyurmak için yalın ayak Ankara'ya yürüdü.

25 Eylül’de Soma'dan yürümeye başlayan ve Ankara'ya ulaşan maden işçileri, Kurtuluş Parkı’nda eylemlerini sürdürüyor. Somalı maden işçileri talepleri karşılanıncaya kadar Ankara’dan ayrılmayacaklarını bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
8 Yıl Önce Temeli Atılan Alanya Toptancı Hali'nde Sona Yaklaşıldı

8 Yıl Önce Temeli Atılan Alanya Toptancı Hali'nde Sona Yaklaşıldı