Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Özgür Özel Dilruba'yı protokolde ağırladı: AKP'den tepki geldi

Özgür Özel Dilruba'yı protokolde ağırladı: AKP'den tepki geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklanıp serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu’nu protokolde ağırlamasına AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özgür Özel Dilruba'yı protokolde ağırladı: AKP'den tepki geldi
KAYNAK: Haber Merkezi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in, sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanıp sonrasında serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu’nu protokolde ağırlamasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

 Çelik, Kayserilioğlu’nun protokolde alkışlanmasını ve taltif edilmesini sert bir şekilde eleştirdi. Çelik, “Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararlı şekilde sürecektir,” ifadelerini kullandı.

Çelik şu paylaşımı yaptı:

"Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararlı şekilde sürecektir. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir. Bunlar kınanması ve reddedilmesi gereken nefret söylemleridir. Hakaret ve tahrik içeren provokatif açıklamalar, ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı nefret siyasetinin ürünüdür. Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kesin bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza  yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur.

Siyasi partiler ve siyasetçiler milletimize hizmet noktasında rekabet siyaseti ile yarışmalıdır, husumet siyasetinin destekçisi olmamalıdır. Siyasal eleştiri, siyasetin asli dinamiklerindendir. Her türlü siyasi eleştirinin muhatabı siyasi partiler ve siyasetçiler olmalıdır. Siyasi tercihlerinden dolayı vatandaşlarımızın hedef alınması demokratik değildir ve kabul edilemez. Vatandaşlarımıza hakaret eden kişilerin protokolde ağırlanması sorumlu bir siyaset anlayışı olmadığı gibi, demokratik bir tutum da değildir."



 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Baba ile 6 yaşındaki kızının hayatını kaybettiği kazanın feci görüntüleri gün yüzüne çıktı

Baba ile 6 yaşındaki kızının hayatını kaybettiği kazanın feci görüntüleri gün yüzüne çıktı