Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Meclis Can Atalay için toplanıyor

Meclis Can Atalay için toplanıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugün Can Atalay'ın milletvekilliği durumunu görüşmek üzere olağanüstü toplanacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meclis Can Atalay için toplanıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bugün Can Atalay için olağanüstü toplanacak. 

CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, TİP, DEVA, Demokrat Parti ve Emek Partisi'nden oluşan muhalefet partileri, 9 Ağustos 2024 tarihinde Meclis'in, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay kararıyla ilgili toplanması için TBMM Başkanlığı'na dilekçe sundu. Muhalefet, Anayasa Mahkemesi'nin 'milletvekilliğinin düşürülmesini sağlayan Yargıtay kararı yok hükmünde' şeklindeki son kararına uygun adım atılmasını talep ediyor.

Cumhur İttifakı'nın Tutumu

Cumhur İttifakı ortaklarından AKP, toplantıya katılıp katılmayacağı konusunda henüz bir karar vermedi. MHP ise toplantıya katılmayacağını açıkladı. MHP'nin açıklamasında, 'Anayasa Mahkemesi için milli güvenlik sorunu, Can Atalay için vatan haini' ifadesine yer verildi ve 'Çağrıya itibar etmeyeceğiz' denildi.

Milletvekilliği Yolunun Açılması Mümkün Mü?

Meclis'in olağanüstü toplanması, Can Atalay'a milletvekilliği yolunu açabilir mi? Olağanüstü toplantılar, Meclis üye tam sayısının 5'te birinin imzasıyla yapılabiliyor. Ancak, bugün saat 14.00'te yapılacak toplantı, Atalay'ın Meclis yolunu açacak kesin bir gelişme olmayabilir. Bunun için Anayasa Mahkemesi'nin kararının yeniden değerlendirilmesi veya Atalay'ın yeniden yargılanması sonucunda infazın durdurulma kararının çıkması gerekiyor.

Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay Kararı

Anayasa Mahkemesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın TBMM Genel Kurulu'nda Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararının okunmasıyla milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararının gerekçesi Resmi Gazete'de yayınlandı. Kararda, Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesine yönelik işlemin fiili bir durum oluşturduğu ifade edildi. Mahkeme, 'Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti ve Anayasa’nın 85. maddesi uyarınca iptali talebi hakkında karar verilmesine yer olmadığına' hükmetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Tur Aracı ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Yaralanan Yok

Manavgat'ta Tur Aracı ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Yaralanan Yok