Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Mansur Yavaş: "Amacımız Ankara'nın Kültürünü Dünyaya Tanıtmak"

Mansur Yavaş: "Amacımız Ankara'nın Kültürünü Dünyaya Tanıtmak"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beypazarı Festivali'nde yaptığı konuşmada, Ankara'nın kültürünü dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mansur Yavaş: "Amacımız Ankara'nın Kültürünü Dünyaya Tanıtmak"
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 27. Uluslararası Beypazarı Festivali kapsamında düzenlenen basın toplantısında, Ankara'nın kültürel zenginliklerini dünya çapında tanıtmayı amaçladıklarını vurguladı. Beypazarı Belediyesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, CHP'li belediye başkanları da katıldı.

Mansur Yavaş: "Amacımız Ankara'nın Kültürünü Dünyaya Tanıtmak"

Ankara'nın kültürel zenginliği ön plana çıkarılacak

Mansur Yavaş, konuşmasında Ankara'nın farklı ilçelerinde kendine has kültürlerin olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Amacımız Ankara'nın kültürünü tüm dünyaya tanıtmak. Çünkü Ankara’nın tüm ilçelerinde çok farklı ve kendine has kültürel değerler var. Öncelikli olarak bu değerleri Ankara'da yaşayan 6 milyon insanın bilmesini sağlamalıyız, ardından bu kültürleri dünyaya tanıtmak istiyoruz."

Yoğun Katılım Dikkat Çekti

Beypazarı Festivali'ne olan yoğun ilgiye dikkat eden Yavaş, "Bugün gördüğümüz kadarıyla bir ilgi var. Tüm ilçelerimizde festivaller düzenleniyor. Bu festivallere katılarak, ilçelerin kültürlerini dünya çapında tanıtmak için çaba göstermiyoruz" ifadesini kullandı. Beypazarı, Ankara'nın önemli kültürel ve turistik ilçelerinden biri olarak öne çıkarken, festival de bu zenginliklerin tanıtılması için önemli bir platform oluşturuyor.

Okullarda Temizlik Çalışmaları Sürüyor

Mansur Yavaş, belediye olarak okullarda başlattıkları temizlik hizmetlerine de değindi. Şu ana kadar 48 okulda temizlik çalışmaları yapıldığını belirten Yavaş, bazı okullardan hizmet talebi gelmediğini ifade etti. Bu durumla ilgili olarak, “Bazı okullar ‘biz istemiyoruz’ dediler. Herhalde kendileri temizleyecekler. Başka yorum yapmak istemiyorum. Çünkü hiçbir okul müdürü, o çocukların kirli bir okula gelmesini istemez” dedi.

Yavaş, Keçiören'de bir okulda temizlik yaparken yetkililerin çalışmaları durdurduğunu belirtti ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak kamu hizmetleri konusunda birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mahmut Çil Antalya’da Güven Tazeledi! Gültekin Uysal'dan Sert Çıkış

Mahmut Çil Antalya’da Güven Tazeledi! Gültekin Uysal'dan Sert Çıkış