Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Konyaaltı Emekli Kahvesi’ne Plan Tadilatı! Şimdi Ne Olacak?

Konyaaltı Emekli Kahvesi’ne Plan Tadilatı! Şimdi Ne Olacak?

Konyaaltı Belediyesi’nin Emekli Kahvesi’nin bulunduğu park alanını rekreasyon alanına çevirme talebi kafaları karıştırdı. Alana restoran ve ticari faaliyetler için işletme yapma hakkı tanıyan tadilat Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı Meclisi’nde 138. gündem maddesinde yer alırken, teklif İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konyaaltı Emekli Kahvesi’ne Plan Tadilatı! Şimdi Ne Olacak?
MUHABİR: Arda KIR

16 Temmuz 2024 Salı günü yapılan Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclisi’nde Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi’nde bulunan Emekli Kahvesi’nin park alanından rekreasyon alanına dönüştürülmesi oybirliği ile kabul edildi. 19 Temmuz 2024 Cuma günü yapılacak olan devam meclisinde gündeme geleceği düşünülen madde ile birlikte alana lokanta, kahvehane gibi ticari işletmelerin yapılmasının önü açılacak.

RESTORAN VE KAFE YAPILABİLECEK

4 Temmuz 2024’te Konyaaltı Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçen Arapsuyu Mahallesi 6462 ve 5699 adalar arasında yer alan Konyaaltı Belediyesi’nin işlettiği Emekli Kahvesi’nin yer aldığı park alanının rekreasyon alanına dönüştürülmesi ile ilgili uygulama imar planı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. 1/1000 ölçekli uygulama imar planında park alanının rekreasyon alanına dönüştürülmesi sonrası alana, çok amaçlı salon, lokanta, kahvehane, çay bahçesi, kafeterya gibi ticari işletmelerin yapılmasının önü açılacak. Tadilatın kabul edilmesi sonrası alana yapılması beklenen ticari işletmelerin Konyaaltı Belediyesi’nce mi işletileceği yoksa kiraya mı verileceği bilinmiyor.

DAHA İYİ HİZMET İÇİN DEDİ

Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Deniz Fırat Budak, konuyla ilgili Akdeniz Gerçek’e yaptığı açıklamada, “Orada daha iyi bir hizmet için plan tadilatı yapılıyor. Belediyenin kendisinin kullanılabileceği bir alan yapılacak. Park alanı ve rekreasyon alanı benzer alanlardır. Yapı yapılma olasılığını rahatlatır. Belediyenin daha rahat bir tesis yapabilmesi için yapılan bir plan değişikliği. Bu alanlar zaten satılamaz. Var olan alan daha rahat bir şekilde kullanabilmek, daha işlevli bir alana dönüştürmek isteniyor” dedi.

“HALKIN FAYDALANMASI HEDEFLENİYOR”

Yapılan tadilata ilişkin plan açıklama raporunda amaç,”Günübirlik kullanımlara yönelik yaşam alanın geliştirilmesi için söz konusu park alanı, rekreasyon alanına dönüştürülmesi amaçlı imar planı revizyonu teklifi amaçlanmıştır” diye belirtildi.

“TOPLUM FAYDALANMALI”

Raporda ayrıca “Konyaaltı Sahili Yaşam Park alanı içerisinde Konyaaltı Belediyesi’ne ait herhangi bir alan bulunmamakta olup söz konusu park alanı Konyaaltı sahiline yakın olduğu için toplumun faydalanabilmesi için günübirlik kullanımlara yönelik yaşam alanının geliştirilmesi planlanmaktadır. Günübirlik kullanımlara yönelik yaşam alanının geliştirilmesi için söz konusu park alanı, rekreasyon alanına dönüştürülmesi amaçlı imar planı revizyonu teklifi amaçlanmıştır” denildi. Rekreasyon alanına dönüştürülmesi ile alanda emsal 0.05, kat yüksekliği 4.50 metreye çıkacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
23 Yaşındaki Kadın Huzurevinde Tanıştığı 80 Yaşındaki Adamla Evlendi

23 Yaşındaki Kadın Huzurevinde Tanıştığı 80 Yaşındaki Adamla Evlendi