Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset İYİ Parti'de Sular Durulmuyor: İstifalar Devam Ediyor

İYİ Parti'de Sular Durulmuyor: İstifalar Devam Ediyor

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay ve yönetim kurulu üyeleri, partinin kuruluş felsefesinden sapmaları gerekçe göstererek toplu istifa etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İYİ Parti'de Sular Durulmuyor: İstifalar Devam Ediyor
KAYNAK: AA

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay ve yönetim kurulu üyeleri, 19 Eylül 2024 tarihi itibarıyla görevlerinden topluca istifa ettiklerini açıkladı. Gülay, yaptığı yazılı açıklamada, partinin kuruluş felsefesinden sapmalar gösterdiğini ve teşkilat mensuplarının güvenini büyük ölçüde kaybettiğini ifade ederek, bu kararı aldıklarını belirtti.

Kurultay Süreci ve Destekledikleri Adayın Kaybetmesi Etkili Oldu

Erdal Gülay, İYİ Parti’nin yaklaşan kurultayı öncesi adaylardan Koray Aydın'ı desteklediklerini hatırlatarak, “Ancak desteklediğimiz adayın seçilememesinin ardından, siyasi etik gereği yönetim kurulu olarak hemen istifa etmeyi düşündük. Yine de bu kararı erteledik ve parti içi süreci gözlemledik” dedi. Gülay, partinin genel başkanlık düzeyinde aldığı bazı kararların teşkilatla uyumsuz olduğunu ve bunun teşkilat mensuplarını derinden etkilediğini belirtti.

6'lı Masa ve Parti İçindeki Güven Sorunu

Gülay, açıklamasında, İYİ Parti’nin 6'lı Masa oluşumunun bir parçası olduğu dönemdeki bazı tutumlarının, parti içindeki güveni sarsıcı olduğunu söyledi. “Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nden önce kurulan 6'lı Masa, çalışmalarının son safhasından bugüne kadarki süreçte bilhassa genel başkanlık düzeyinde söylemlere ters düşen eylemlerle, partimizin kuruluş felsefesinden sapmalara yol açtı” ifadelerini kullanan Gülay, bu durumun teşkilat üyeleri arasında ciddi bir hayal kırıklığına neden olduğunu vurguladı.

Milletvekili ve Üye İstifaları, Seçim Sonuçları Parti İçinde Erozyona Neden Oldu

Gülay, partide yaşanan milletvekili ve üye istifaları ile son genel seçimlerde alınan düşük oy oranlarının, İYİ Parti içinde ciddi bir erozyona neden olduğunu öne sürdü. “Teşkilatların objektif tespitleri dikkate alınmaksızın merkezden yapılan aday tercihlerinin, yerel seçimlerde ülke genelinde alınan kötü sonuçlara neden olduğunu” belirten Gülay, bu durumun partideki çözülmeyi hızlandırdığını savundu.

Akşener’in Saray Ziyareti Tepki Yarattı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ziyaret etmesi de Zonguldak İl Teşkilatı’nın tepkisini çekmiş durumda. Gülay, bu ziyareti ve sonrasında yapılan tatmin edici olmayan açıklamaları eleştirerek, “Geçmişteki söylemlerini hiçe sayarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ziyaret edilmesi ve bununla ilgili yeterli bir açıklama yapılmaması, bizlerde ve partimize gönül vermiş insanlarda derin bir hayal kırıklığı yaratmıştır” dedi.

İstifa Kararı İstişare Sonucu Alındı

Erdal Gülay, yönetim kuruluyla yaptıkları istişare toplantısı sonucunda bu kararı aldıklarını belirtti. “İfade etmeye çalıştığımız gerçekler sebebiyle, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığı Yönetim Kurulu olarak, 19 Eylül 2024 tarihi itibariyle görevlerimizden topluca istifa ediyoruz” şeklinde konuştu. Gülay, görevi devralacak yeni yönetime başarılar diledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD Orta Doğu'da Askeri Varlığını Arttırma Kararı Aldı

ABD Orta Doğu'da Askeri Varlığını Arttırma Kararı Aldı