Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu: Daha da cesaretleniyorlar

İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu: Daha da cesaretleniyorlar

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, artan kadın cinayetleri ve çocuk ist*smarları vakalarının adaletin sessizliği olduğunu vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu: Daha da cesaretleniyorlar
KAYNAK: Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında kadına yönelik cinayetlere ve çocuk ist*smarlarına sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, toplumda artan bu tür vakaların adaletin sessiz kaldığı bir dönemde yaşandığını vurgulayarak, eşit bir toplum için mücadele edeceklerini ifade etti.

Dervişoğlu, "Kadın cinayetleri, taciz, çocuk ist*smarları. Son yıllarda bu vakaların artışı, hepimizin yüreğinde tarifsiz bir acı bırakıyor" dedi. Her iki günde bir en az üç kadın cinayeti veya şüpheli kadın ölümü yaşandığını belirten Dervişoğlu, bu durumun sadece bir istatistik değil, adaletin yitirilen canlar karşısındaki sessizliği olduğunu söyledi.

"Suçlular Cesaret Buluyor"

Dervişoğlu, mevcut ceza sisteminin yetersizliğine dikkat çekerek, "Suçlular, mevcut düzenin sunduğu müsamahadan cesaret buluyor. Ceza sistemimizdeki hafifletici sebepler, iyi hal indirimleri ve yetersiz denetimler, adeta suça davetiye çıkarıyor" ifadelerini kullandı. "Suç işleyenler, her seferinde daha da cesaretleniyor. Biz de bu kötülüklere karşı sesimizi yükseltmek zorundayız. Bu milletin vicdanı sessiz kalamaz, kalmayacak!" diye ekledi.

Adalet Arayışı

Dervişoğlu, "Türkiye yeniden adalet arayan, haksızlıklara karşı duran, konuşan bir ülke olacak" vurgusunu yaptı. Çocuk istismarına yönelik kayıtsız kalanları, kadınların sosyal rollerini kısıtlayan zihniyetleri ve suçlulara karşı duyulan hoşgörüyü unutmamak gerektiğini dile getirdi.

"kadınıyla erkeğiyle eşit bir toplum için çalışacağız"

Dervişoğlu, Türkiye’nin cinsiyet eşitliği konusunda geriye gittiğini belirterek, "Dünya Ekonomik Forumu’nun Küresel Cinsiyet Farkı 2024 raporuna göre 146 ülke arasında Suudi Arabistan’ın bile gerisine düşerek 127. sıradayız" dedi. "Biz, kadınıyla erkeğiyle eşit bir toplum için çalışacağız" şeklinde konuştu. Dervişoğlu, Türk kadınının hak ettiği değeri alması için hayatın her alanında önlerinin açılması gerektiğini vurgulayarak, eşitlik mücadelesinin süreceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Otokoç’un yeni Volvo tesisi Mersin'in Tarsus ilçesinde açıldı

Otokoç’un yeni Volvo tesisi Mersin'in Tarsus ilçesinde açıldı