Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Roma'ya Gitti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Roma'ya Gitti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Roma'ya giderek 2027 Avrupa Oyunları İmza Töreni'ne katıldı. İmamoğlu, İstanbul'un olimpik hedeflerine vurgu yaparak, şehrin spor potansiyelini ve organizasyona olan bağlılığını dile getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Roma'ya Gitti
KAYNAK: ANKA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları İmza Töreni için İtalya'nın başkenti Roma'ya gitti. İmamoğlu, Roma'da, Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) Başkanı Spyros Capralos ve İtalyan Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Giovanni Malago ile bir araya geldi. İmamoğlu'nun Roma ziyaretinde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Ali Kiremitçioğlu ve Genel Sekreter Neşe Gündoğan da bulundu. İmza töreni öncesinde, Sala della Protometeca'da düzenlenen törende konuşan İmamoğlu, Malago, Capralos, Kiremitçioğlu ve diğer katılımcılar birer konuşma gerçekleştirdi.

İmamoğlu'nun Konuşması

İmamoğlu, imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada, "Seçim sürecinde hemfikir olunan tek konu, Avrupa Oyunları ve Olimpiyatlar'dı" dedi. İstanbul'un 2027 Avrupa Oyunları ev sahipliği planlarına halktan büyük destek geldiğini vurgulayan İmamoğlu, 16 milyon İstanbullunun olimpiyat adaylık çalışmalarını onayladığını belirtti. İmamoğlu, sporun birleştirici gücü sayesinde İstanbul'un başarısını kanıtladıklarını ifade etti.

İstanbul'un Spor Potansiyeli

İstanbul'un spor potansiyeline vurgu yapan İmamoğlu, kentte faaliyet gösteren güçlü ulusal spor kulüpleri ve geniş sporsever kitlesiyle önemli bir spor merkezi olduğunu belirtti. Ayrıca, İstanbul'un her yıl düzenlediği uluslararası turnuvalar ve ev sahipliği yaptığı organizasyonlarla Avrupa'nın ve dünyanın dikkatini çektiğini dile getirdi.

İstanbul'un Olimpik Hedefleri

İstanbul'un olimpik kent olma hedefleri doğrultusunda attığı adımlara değinen İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları'nın bu hedefe önemli bir adım olduğunu vurguladı. İstanbul'un bu organizasyonla sporun ve kültürün birleştirici gücünü sergileyeceğini ifade etti.

Capralos'un Değerlendirmesi

EOC Başkanı Capralos ise İstanbul'un muhteşem etkinliklere ev sahipliği yapabilecek yeteneklere sahip olduğunu belirterek, İstanbul'un sporu ve sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etme konusundaki kararlılığını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da Eylem ve Etkinlikler Yasaklandı

Diyarbakır'da Eylem ve Etkinlikler Yasaklandı