Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset HÜDA PAR ve Yeniden Refah'ın söylemleri kadınları harekete geçirdi “Cumhuriyet kadınlarını görmezden gelemezler”

HÜDA PAR ve Yeniden Refah'ın söylemleri kadınları harekete geçirdi “Cumhuriyet kadınlarını görmezden gelemezler”

Cumhur İttifakı’nın yeni ortakları olan HÜDA PAR’ın ve Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul Sözleşmesi’ne karşı söylemleri kadın hareketleri tarafından büyük tepki alırken, konunun seçime meze edilmesi üzerine kadınlar ses yükseltti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
HÜDA PAR ve Yeniden Refah'ın söylemleri kadınları harekete geçirdi “Cumhuriyet kadınlarını  görmezden gelemezler”

İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçilmeyeceğini belirten KASAİD Antalya Şube Başkanı Füsun Urunga, “Cumhuriyet kadınları, kadın haklarının görmezden gelinmesine asla izin vermez” dedi.

AKP’nin ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’na sonradan eklenen HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi İslami söylemler ile gündeme gelmişti. AKP’nin 20 milletvekili vererek ittifaka kattığı HÜDA PAR’ın aynı zamanda terör örgütü olan Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımaması da büyük gündem yaratarak kamuoyundan ağır eleştiriler almıştı. Cumhurbaşkanlığı adayı olmak için 100 bin imzayı toplayamayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı’na katıldığını açıklamıştı. Cumhur İttifakı’nın, kadın hareketleri açısından olumsuz yönde değerlendirilmesi sonrası yapılan mitinglerde de HÜDA PAR’ın ve Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa hakkında takındığı ofansif söylemler sonrası kadın hareketlerinden de ses yükseldi. HÜDA PAR, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasayı hedef alarak kadına yönelik şiddetle mücadele eden yasaların aileyi bozduğunu iddia etti. Kadın yöneticileri tarafından dile getirilen bu görüşler, HÜDA PAR'ın 2018-2021 yılları arasında genel başkanlık yapan ve halen başkan vekilliği görevini sürdüren Sağlam tarafından da desteklendi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise ‘Bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz’ diyerek İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı yasanın karşısında olduklarını aktarmıştı.

download-32

“CUMHUR İTTİFAKI İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN KARŞISINDA”

Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Antalya Şube Başkanı Füsun Urunga, “Cumhur İttifakı’nda İstanbul Sözleşmesi’ne dair hiçbir şey yok. Kendi çıkardıkları İstanbul Sözleşmesi’ni kendileri kaldırmıştı. HÜDA PAR’ın ve Yeniden Refah Partisi’nin ortaklığa alınması ile birlikte İstanbul Sözleşmesi’ne dönülmeyeceği artık kesin. Millet İttifakı ise İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar etkin olacağını ortak beyan etti. Millet İttifakı kazanırsa İstanbul Sözleşmesi’nin etkinliğinin ve uygulanmasının gündeme geleceğini düşünüyoruz. Memleket Partisi’nin ve Zafer Partisi ‘nin de İstanbul Sözleşmesi’ne sıcak baktıklarını görüyoruz. Cumhuriyet kadınları, kadınların haklarının görmezden gelinmesine asla izin vermez” diye konuştu.

füsun urunga

“LAİKLİK ÇOK BÜYÜK BİR KAZANIMDIR”

“İstanbul Sözleşmesi’nde LGBT diye bir bölüm yok” hatırlatmasında bulunan Başkan Füsun Urunga, “LGBT haklarına toplumsal cinsiyet eşitliği deniliyor. İstanbul Sözleşmesi’nde kadın hakları ile ilgili konular üzerine duruluyor. Bu iki konu birbirine karıştırılmamalı. Cumhur İttifakı’nın tekrar kazanması durumunda geriye gidiş ve laiklikten uzaklaşma olacağını düşünüyorum. Atatürk’ün laiklik ilkesi Cumhuriyet’in en büyük kazanımı ve insan olmanın en büyük gereğidir. Anayasa’nın ilk 4 maddesinin tartışmaya açılması gibi laiklikten de asla taviz vermeyiz. İlk 4 madde asla tartışmaya açılamaz” ifadelerini kullanarak açıklamasını tamamladı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son Dakika... Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağışlara dikkat!

Son Dakika... Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağışlara dikkat!