Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset HEDEP'ten 50+1'e yanıt

HEDEP'ten 50+1'e yanıt

Halkın Emek Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasi ve seçim sistemine yönelik önerilerine sert bir yanıt verdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
HEDEP'ten 50+1'e yanıt
MUHABİR: Kamer Durdu

Halkın Emek Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasi ve seçim sistemine yönelik önerilerine sert bir yanıt verdi. Hatımoğulları Oruç, Erdoğan'ın "50+1 sistemi" önerisine dair yaptığı açıklamada, "Bizim için 50+1 demek erkek+erkek demektir. Bu 40+1'e de inse erkek+erkek demektir. Demokratik bir sisteme ihtiyacımız var, Erdoğan'ın oyları düştüğü için Anayasa'da oynama meselesine ihtiyacımız yoktur" ifadelerini kullandı.

Hatımoğulları Oruç'un açıklamalarına göre, HEDEP, Erdoğan'ın demokratik sistemi manipüle etmeye yönelik girişimlerine karşı net bir duruş sergilemekte ve demokratik değerlere vurgu yapmaktadır. Parti, Erdoğan'ın seçimlerdeki oy kaybını bahane ederek anayasa değişikliği yapma taleplerine karşı çıkmaktadır. Ayrıca, Hatımoğulları Oruç'un vurguladığı gibi, HEDEP için demokratik bir sistem, cinsiyet eşitliği ve toplumsal çeşitliliği kapsayan bir anlam taşımaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karısını öldürüp oğlunu ağır yaralayan adam intihar etti

Karısını öldürüp oğlunu ağır yaralayan adam intihar etti