Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset HEDEP: Kayyumlar camiileri bile satıyor

HEDEP: Kayyumlar camiileri bile satıyor

HEDEP Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
HEDEP: Kayyumlar camiileri bile satıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yerel seçimlerin ardından partisinin düzenlediği halk toplantılarında muhalefete yönelik bir kırgınlığın ortaya çıktığını belirtti.Bu durum, Türkiye genelinde aday çıkarma fikrinin doğmasına yol açtı.

HEDEP: Kayyumlar camiileri bile satıyor

Bölgedeki sorunlara ilgisiz kaldı

Bakırhan, '2015'ten beri bir şekilde desteklediğimiz muhalefet, seçilen belediye başkanlarımız yerine kayyum atandığında yeterli tepkiyi göstermedi. Bölgedeki sorunlara ilgisiz kaldı. Ancak sorunların çözümüne katkı sunacaksa da herkesle oturur konuşuruz' diye konuştu.

Biz 2019'da Mansur Yavaş'a bile oy verdirttik

Bakırhan, 'Destekleyeceğimiz aday eğer olursa kapsayıcı, Türkiye'deki mozaiğe saygı gösterecek bir aday olmalı. Sağcı, milliyetçi ve ırkçı bir adaya ne olursa olsun tabanımız oy vermeyecektir. Biz 2019'da Mansur Yavaş'a bile oy verdirttik fakat bu seçim 2019 ile aynı olmayacak' şeklinde konuştu.

Kayyumlar camiileri bile satıyor

Bakırhan,' Kayyum belediye başkanlarının belediyelere ait camiler ve ibadet yerleri de olmak üzere taşınmaz malları sattığını belirtti. Doğu'da aday başvurularının alındığını Batı'daki kentlerde ise sürecin hızlandırılacağını açıklayan Bakırhan, yalnızca partililerden oluşmayan, sözkonusu bölgenin en az yüzde 2-3'ünün oy kullanacağı bir önseçim uygulaması yapılacağını söyledi'.

AK Parti ile bir görüşme oldu mu?

Tülay Hatimoğulları ise, 'Kapalı kapılar ardında hiçbir siyasi partiyle bir araya gelmedik. Bundan sonra da eğer görüşme olacaksa kamuoyu ve basına açık, şeffaf yapılacaktır' ifadelerini etti. 

Muhalefet partilerinin ittifak ve işbirliklerini yalnızca seçime yönelik dizayn ettiğini bunun geniş çerçevede bir mücadele ittifakı kurulmasını engellediğini öne süren Hatimoğulları, seçimden önce kurulan, partisinin de yer aldığı Emek Ve Özgürlük İttifakı'nı örnek göstererek güncel sorunlara ilişkin devamlı bir mücadele ve dayanışma örneğinin ortaya konulduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP’nin Antalya Merkezde 227 Meclis Üyesi Aday Adayı listesi!

CHP’nin Antalya Merkezde 227 Meclis Üyesi Aday Adayı listesi!