Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi kısaltması DEM Parti oldu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi kısaltması DEM Parti oldu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (HEDEP) yeni kısa isminin "DEM Parti" olarak belirlendiği açıklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi kısaltması DEM Parti oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (HEDEP) yeni kısa isminin "DEM Parti" olarak belirlendiği açıklandı. Parti sözcüsü Ayşegül Doğan, konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında yeni kısaltmanın DEM Parti olduğunu duyurdu. Doğan, "Seçeneklerimiz tükenmedi ve tükenmeyecek" ifadesini kullanarak Yargıtay'ın önceki isim kabul etmeme kararına eleştiride bulundu.

"Seçeneklerimiz tükenmedi ve tükenmeyecek" diyen Doğan, Yargıtay'ın kararını da şöyle eleştirdi:

"Biz çelmelere karşı seçeneksiz değiliz. En az 30 yıllık demokratik siyaset mücadelesindeki tecrübelerimizle sabit. Çok kez yeni parti kurmak zorunda kaldık ama Türkiye'nin demokrasi, adalet ve barış mücadelesinde iz bırakmayı başardık."

"MAYAMIZ HARFLER DEĞİL HALKLARDIR"

Parti tüzüğünde Yargıtay'ın istediği değişikliklerin yapıldığını belirten Doğan, "Bizim mayamız harfler değil halklardır. Partimizin özü ve mayası barış ve demokrasi mücadelesidir. Bizi tarihe yazdıran, direniş azmimiz ve mücadelemizdir" şeklinde konuştu. Partinin yeni kısa isminin anlamına da vurgu yapan Doğan, şunları ekledi: "DEM, aynı zamanda nefes, söz, an ve zaman anlamlarıyla da bizi tarif ediyor. DEM devrandır, bu devran kayyumlardan başlayarak değişecek. Kayyumları göndermemize kısa süre kaldı." Doğan, adaylık başvurularının 20 Aralık'a kadar uzatıldığını belirterek özellikle gençlerin ve kadınların aday olmasını istediklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trump sivil dolandırıcılık davasında ifade vermeyeceğini söyledi

Trump sivil dolandırıcılık davasında ifade vermeyeceğini söyledi