Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Gelecek Partisi’nin Yerel Seçim Adayları açıklandı Alanya Belediye Başkan adayı kim?

Gelecek Partisi’nin Yerel Seçim Adayları açıklandı Alanya Belediye Başkan adayı kim?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin yerel seçimlerde çıkaracağı adayları duyurdu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gelecek Partisi’nin Yerel Seçim Adayları açıklandı Alanya Belediye Başkan adayı kim?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, tüm il ve ilçelerde adaylarını belirleyeceklerini ve daha sonra bu konuyu Saadet Partisi ile görüşeceklerini ifade etti. Davutoğlu aday tanıtımı öncesi yaptığı açıklamada, 'Bütün il ve ilçelerde adaylarımızı belirleyeceğiz sonra Saadet Partisi ile bunu konuşacağız. Seçim yaklaşıyor, bekleyemeyiz. Bazı yerlerden güzel haber geliyor, bütün il başkanları tek bir aday üzerinde anlaşmışlar. Bazen biz aday göstereceğiz onlar Belediye Meclis üyeliği verecek, bazen onlar aday gösterecek biz Belediye Meclis üyeliği göstereceğiz. Ama hiçbir alanı boş bırakmayacağız. Bu güvenle yola çıkarsak biz makus talihi değiştirebiliriz. Toplantılarımızda realist oluruz ama halkın karşısında sizden tek bir olumsuz ifade duymayacağım' dedi.

Davutoğlu'nun açıkladığı Gelecek Partisi'nin 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adayları şöyle:

Ağrı: Murat Gök (Ağrı İl Başkanı) 

Alanya: Mevlüt Demir (Antalya  İl Başkanı)

Samsun: Mustafa Yeşilyurt (Samsun İl Başkanı)

Samsun - İlkadım: Yaşar Güngör (İlkadım İlçe Başkanı)

Samsun - Terme: Hacı Bilal Arslan 

Ünye: Tevrat Korkmaz

Yozgat - Akdağmadeni: Ömer Aydoğmuş

Kars - Kağızman: Muhammet Emin Parlak

Konya - Taşkent:  Emin Tezcan

Mevlüt Demir kimdir?

1966 Alanya doğumlu olan Demir, Alanya Atatürk İlkokulu, Antalya Faruk Tugay oğlu Ortaokulu, Antalya Ticaret Lisesi ve 1989 yılında da Polis Akademisinden mezun oldu. Uzun yıllar EGM KOM Daire başkanlığında, Dış ilişkiler dairesinde, İnterpol- Europol -Sirene Dairesi Uluslar arası Kom ile Mücadele müdürü olarak görev yaptı. Koordinasyon Dairesi Başkan Yardımcılığı ve Hukuk Müşaviri olarak görevler üstlendi. Daha sonra bir yılı aşkın Polis Başmüfettişi olarak görev yaptıktan sonra, 17-25 Aralık sürecinden hemen sonra dönemin paralel, şimdinin FETÖ’sü ile mücadele için Ocak 2014 de Denizli Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi. Burada daha bir yılını doldurur doldurmaz, niteliği, çalışkanlığı ve mücadele azminden dolayı, bizzat dönemin başbakanı Sn Davutoğlu’nun talimatıyla Konya Emniyet Müdürü olarak atandı. 15 temmuz 2016 da Konya ilinde inanılmaz işlere imza attı ve hem halkın ve hem de güvenlik bürokrasisinin takdirini kazandı. Bu ilde de terör örgütler ve FETÖ ile de çok ciddi mücadeleler yaptı. Sn. Davutoğlu’nun başbakanlıktan ayrılmasından sonra, önce Konya valisi görevden alındı ardından da emniyet müdürünün yeri değiştirilmek istendi. Tam bu esnada önceki çalıştığı ili Denizli ayağa kalkıp, 177 yıllık emniyet tarihinde bir ilke imza atarak, eski çalıştığı ile aynı unvan ve rütbeyle atanan ilk ve tek emniyet müdürü olma özelliğine sahip oldu. Daha sonra bu ilde üç yılı aşkın görev yaptıktan sonra 19 Eylül 2019 tarihli kararname ile EGM Teftiş Kuruluna Başmüfettiş olarak atandı. Kendi isteğiyle, 04 Aralık 2019 günü dilekçe vermesine rağmen ancak 24 Aralık günü emekli edildi. Biri İtalya Roma’da diğeri Gazi Üniversitesi olmak üzere iki adet yüksek Lisans, bir de yine Gazi Üniversitesi doktora çalışması mevcuttur. Bunun dışında Alman Filolojisi lisans sahibi olup, Almanca, İngilizce, İtalyanca ve Arapça bilmektedir. Yüzden fazla uluslar arası eğitim, konferans, resmi toplantı vb. aktiviteye katılım sağlamış, onlarca ulusal ve uluslar arası operasyon yönetmiştir. Yüzlerle ifade edilen başarı belgesi, takdirname, taltif ve ikramiyeye layık görülmüştür.

Gelecek Partisi'nin Kurucular Kurulu üyesi olan Demir, Haziran 2022 tarihinden bu yana Gelecek Partisi, Antalya İl Başkanı olarak görev yapmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer Belediyesi Diş Hekimleri Günü Ziyareti!

Kemer Belediyesi Diş Hekimleri Günü Ziyareti!