Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Erdoğan'dan AB'ye rest: 'Yolları ayırabiliriz'

Erdoğan'dan AB'ye rest: 'Yolları ayırabiliriz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada çok sert çıkıştı.'Yolları ayırabiliriz' dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan'dan AB'ye rest: 'Yolları ayırabiliriz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'den kopma gayreti içerisinde olduğunu belirterek, "Gerektiğinde yolları ayırabiliriz" dedi.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, AB'nin Türkiye'ye yönelik çifte standartlarını eleştirdi. Erdoğan, AB'nin Türkiye'den kopuş hamleleri yaptığını belirterek, "Bu değerlendirmelerden sonra gerekirse AB ile yolları ayırabiliriz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamasının, AB'nin Türkiye'nin AB üyelik sürecini askıya alma kararının ardından gelmesi dikkat çekti.

Erdoğan'ın açıklamasıyla ilgili yorumlar

Erdoğan'ın açıklamasına siyasi partilerden ve uzmanlardan farklı yorumlar geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın açıklamasını "Türkiye'yi AB'den koparacak bir adım" olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın bu kararı, Türkiye'nin uluslararası alanda yalnızlaşmasına ve ekonomik olarak daha da geri kalmasına neden olacaktır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Erdoğan'ın açıklamasını "Türkiye'nin çıkarlarına aykırı" olarak değerlendirdi. Akşener, "Erdoğan, Türkiye'yi AB'den kopararak uluslararası alanda yalnızlaştırmak istiyor. Bu, Türkiye'nin geleceği için büyük bir tehlikedir" dedi.

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Erdoğan'ın açıklamasının AB'ye yönelik bir mesaj olduğunu belirterek, "Erdoğan, AB'ye 'Türkiye'yi üyeliğinizi yeniden başlatmazsanız, biz de üyelik hedefinden vazgeçebiliriz' diyor" dedi.

Caşın, Erdoğan'ın açıklamasının Türkiye'nin AB üyelik sürecinin sona ermesine yol açabileceğine dikkat çekti.

Erdoğan'ın AB üyeliği hedefinden vazgeçmesi

Erdoğan'ın açıklamasının, Türkiye'nin AB üyeliği hedefinden vazgeçtiğine işaret ettiği yorumları yapıldı.

Erdoğan, geçmişte yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin AB üyeliği hedefine bağlı olduğunu sık sık dile getirmişti. Ancak Erdoğan'ın son açıklaması, Türkiye'nin AB üyeliği hedefinden vazgeçtiğini gösteriyor.

Erdoğan'ın açıklamasının Türkiye'ye etkileri

Erdoğan'ın açıklamasının Türkiye'ye ekonomik, siyasi ve diplomatik açıdan olumsuz etkileri olabileceği değerlendiriliyor.

Erdoğan'ın açıklamasının, Türkiye'nin uluslararası alanda yalnızlaşmasına ve ekonomik olarak daha da geri kalmasına neden olabileceği ifade ediliyor. Ayrıca Erdoğan'ın açıklamasının, Türkiye'nin NATO üyeliğine de zarar verebileceği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de 977 bin yabancı öğrenci, 790 bini Suriyeli

Türkiye'de 977 bin yabancı öğrenci, 790 bini Suriyeli