Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Erdoğan Sisi ile görüştü! Şimdi Pazar günü Sisi'yi oylayan Erdoğan mı oldu!

Erdoğan Sisi ile görüştü! Şimdi Pazar günü Sisi'yi oylayan Erdoğan mı oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce zalim ve darbeci dediği Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile G20 Liderler Zirvesi kapsamında bulunduğu Hindistan'da buluştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan Sisi ile görüştü! Şimdi Pazar günü Sisi'yi oylayan Erdoğan mı oldu!

KAMER DURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce zalim ve darbeci dediği Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile G20 Liderler Zirvesi kapsamında bulunduğu Hindistan'da bir araya geldi. Türkiye-Mısır ilişkileri, 2013’te Mısır’da Müslüman Kardeşler iktidarına Sisi liderliğindeki ordunun darbe yapması ve yönetimi ele geçirmesinin ardından kopmuştu. Erdoğan daha önce Sisi'yi 'Katil' ve 'Darbeci' gibi sert ifadelerle hedef almıştı.  

sisi

KÜRESEL MESELELERİ ELE ALDILAR

Sisi ve Erdoğan, Türkiye - Mısır ikili ilişkileri, ticaret hacminin artırılması, enerji alanındaki yeni iş birlikleri ile bölgesel ve küresel meseleleri ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılıklı büyükelçi atamalarıyla ilişkilerin yeni bir döneme girdiğine işaret ederek, ikili münasebetlerin hak ettiği seviyeye en kısa zamanda ulaşacağına olan inancını ifade etti. 

KÜLTÜR VE EĞİTİM ALANINDA İŞ BİRLİĞİ

Mısır yönetiminin Türk yatırımcı ve firmalarına verdiği desteğin önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, LNG, nükleer enerji, kültür ve eğitim alanlarındaki iş birliğini canlandırmaya da önem verdiklerini dile getirdi.

YOĞUN KATILIMLI GÖRÜŞME

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan da görüşmede hazır bulundu.  

DARBECİ VE ZALİM DEMİŞTİ

Türkiye-Mısır ilişkileri, 2013’te Mısır’da Müslüman Kardeşler iktidarına Sisi liderliğindeki ordunun darbe yapması ve yönetimi ele geçirmesinin ardından kopmuştu. Erdoğan daha önce Sisi'yi 'Katil' ve 'Darbeci' gibi sert ifadelerle hedef almıştı. Mısır askerî darbesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler gerginleşmiş ve iki ülkenin diplomatik ilişkileri maslahatgüzar seviyesine gerilemişti. İlerleyen dönemlerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, askerî müdahaleyi darbe olarak nitelendirmiş ve Erdoğan Sisi’yi “tiran” olarak nitelemişti. 

NE OLMUŞTU?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan yenilenen İstanbul 23 Haziran seçimlerine giderken Sancaktepe'de düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?" ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATABEM’DE KAYITLAR SÜRÜYOR

ATABEM’DE KAYITLAR SÜRÜYOR