Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Erdoğan: 'İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin olumsuz bir yanı olmamıştır'

Erdoğan: 'İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin olumsuz bir yanı olmamıştır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde yaptığı konuşmada, son 21 yılda hayata geçirdikleri düzenlemeleri vurgulayarak İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını, "Kadın hakları açısından olumsuz bir yanı olmamıştır" şeklinde savundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan: 'İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin olumsuz bir yanı olmamıştır'
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı'nda yaptığı konuşmada, 'aile yapısına' saldırı olduğunu öne sürerek kadına yönelik şiddetin aile kavramına aykırı olduğunu ifade etti.

Erdoğan, "Biz kadına yönelik şiddetle mücadeleyi aileyi yüceltme mücadelemizin parçası olarak görüyoruz. Aileye sahip çıkarak kadınların haklarını savunuyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından başlayarak gerçekleştirdikleri dönüşümleri vurgulayarak, son 21 yıl içinde 'sayması saatler alacak' düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

'Sayması saatler alacak düzenlemeleri' hayata geçirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından başlayarak gerçekleştirdikleri dönüşümleri vurgulayarak, son 21 yıl içinde 'sayması saatler alacak' düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirtti. 2012'de yasalaşan ve bazı ittifak ortaklarının karşı çıktığı 6284 sayılı 'ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi' kanunundan bahseden Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin ise 'marjinal gruplar tarafından istismar edildiğini' öne sürdü ve "İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin kadın hakları açısından olumsuz bir yanı olmamıştır" dedi. 2002'de iktidara geldikleri seçimleri 'Anadolu ihtilali' olarak nitelendiren Erdoğan, 21 yılda çok sayıda 'başarı hikayesi' yazdıklarını ve bu hikayelerde kadınların da yer aldığını söyledi. "Bu ülkede eli öpülecek kadın aranıyorsa onlar vatanımız için hayatlarını feda eden şehitlerimizin anaları, eşleri, başımızın tacı öğretmenler, 15 Temmuz gecesi elinde bayraklarla darbecilere direnen demokrasi neferleridir" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çağdaş Bodrumspor sahasında yenildi

Çağdaş Bodrumspor sahasında yenildi