Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Erdoğan destekçisi Fatih Erbakan'dan iktidara yaylım ateşi

Erdoğan destekçisi Fatih Erbakan'dan iktidara yaylım ateşi

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, hükümetin kamuyu borçlandırdığını ve bunun sonunun gelmeyeceğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan destekçisi Fatih Erbakan'dan iktidara yaylım ateşi
KAYNAK: Haber Merkezi

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, hükümetin kamuyu borçlandırdığını ve bunun sonunun gelmeyeceğini söyledi. Erbakan, “Bu sistem faiz çetelerine yarıyor, milyonlarca insanı perişan ediyor” dedi. Fatih Erbakan, asgari ücretin geçim sağlamak için yetersiz olduğunu belirtti ve asgari ücretin 23 bin lira olması gerektiğini savundu. TBMM’de yaptığı basın toplantısında Fatih Erbakan, asgari ücrete enflasyona göre belirlenen artışın milyonlarca asgari ücretliyi zor durumda bırakacağını ifade etti. Erbakan, asgari ücretin en düşük 23 bin TL olması gerektiğini vurgulayarak, “Orta Vadeli Plan’da yer alan enflasyon oranı asgari ücret zammını belirleyecek. Bu oran yüzde 36. Bu oranla asgari ücreti saptamak milyonlarca asgari ücretlinin zararına olur” diye konuştu.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Mayıs 2024 için yüzde 75’lik enflasyon beklentisini hatırlatan Erbakan, şunları söyledi: “Beklenti gerçekleşirse açlık sınırı Temmuz 2024’te 18 bin 74 TL’ye ulaşacak. Aralık 2024’te ise 21 bin TL’nin üzerine çıkacak. Yoksulluk sınırı da buna bağlı olarak çok daha yüksek olacak. Bu rakamlar yüzde 36’lık artışın kesinlikle yeterli olmadığını gösteriyor.”

Erbakan, 2024 yılı bütçesine de değindi. Bütçenin dengeli olmadığını eleştiren Erbakan, şöyle devam etti: “ÖTV, KDV, MTV ve zam bombardımanına rağmen bütçe açık veriyor. Hükümet kamuyu borçla yönetiyor. Bu gidişatın durmayacağı açık. Bu sistem faiz çetelerine yarıyor, milyonlarca insanı perişan ediyor.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biriydi. Cem Küçük iflas ettiğini duyurdu

Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biriydi. Cem Küçük iflas ettiğini duyurdu