Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Emekli Kahvesi Tadilatı'nda Son Görüşme! O Madde Bugün Görüşülecek

Emekli Kahvesi Tadilatı'nda Son Görüşme! O Madde Bugün Görüşülecek

Konyaaltı Belediyesi’nin Emekli Kahvesi’nin bulunduğu park alanını rekreasyon alanına çevirme talebi kafaları karıştırmıştı. Alana restoran ve ticari faaliyetler için işletme yapma hakkı tanıyan tadilat Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı Meclisi’nde 138. gündem maddesinde yer alırken, teklif İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmişti. Bugün yapılacak Devam Meclisi’nde madde görüşülecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekli Kahvesi Tadilatı'nda Son Görüşme! O Madde Bugün Görüşülecek

16 Temmuz 2024 Salı günü yapılan Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclisi’nde Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi’nde bulunan Emekli Kahvesi’nin park alanından rekreasyon alanına dönüştürülmesini komisyona gönderen madde oybirliği ile kabul edilmişti. 19 Temmuz 2024 Cuma günü yapılacak olan devam meclisinde gündeme gelen madden ile ilgili AKP’li Komisyon Üyesi Hasan Cumhur Göncü ret oyu kullanırken komisyon tadilatın uygun olduğunu belirtti.

RESTORAN VE KAFE YAPILABİLECEK

4 Temmuz 2024’te Konyaaltı Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçen Arapsuyu Mahallesi 6462 ve 5699 adalar arasında yer alan Konyaaltı Belediyesi’nin işlettiği Emekli Kahvesi’nin yer aldığı park alanının rekreasyon alanına dönüştürülmesi ile ilgili uygulama imar planı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. 1/1000 ölçekli uygulama imar planında park alanının rekreasyon alanına dönüştürülmesi sonrası alana, çok amaçlı salon, lokanta, kahvehane, çay bahçesi, kafeterya gibi ticari işletmelerin yapılmasının önü açılacak. Tadilatın kabul edilmesi sonrası alana yapılması beklenen ticari işletmelerin Konyaaltı Belediyesi’nce mi işletileceği yoksa kiraya mı verileceği bilinmiyor.

Emekli Kahvesi 1-1

“HALKIN FAYDALANMASI HEDEFLENİYOR”

Yapılan tadilata ilişkin plan açıklama raporunda amaç,”Günübirlik kullanımlara yönelik yaşam alanın geliştirilmesi için söz konusu park alanı, rekreasyon alanına dönüştürülmesi amaçlı imar planı revizyonu teklifi amaçlanmıştır” diye belirtildi.

“TOPLUM FAYDALANMALI”

Raporda ayrıca “Konyaaltı Sahili Yaşam Park alanı içerisinde Konyaaltı Belediyesi’ne ait herhangi bir alan bulunmamakta olup söz konusu park alanı Konyaaltı sahiline yakın olduğu için toplumun faydalanabilmesi için günübirlik kullanımlara yönelik yaşam alanının geliştirilmesi planlanmaktadır. Günübirlik kullanımlara yönelik yaşam alanının geliştirilmesi için söz konusu park alanı, rekreasyon alanına dönüştürülmesi amaçlı imar planı revizyonu teklifi amaçlanmıştır” denildi. Rekreasyon alanına dönüştürülmesi ile alanda emsal 0.05, kat yüksekliği 4.50 metreye çıkacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emniyet Genel Müdürlüğü'nde terfi ve emeklilik kararları

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde terfi ve emeklilik kararları