Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü döneminden yargılandığı dava ertelendi

Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü döneminden yargılandığı dava ertelendi

Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla yargılandığı dava ertelendi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü döneminden yargılandığı dava ertelendi
KAYNAK: İHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması, Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Duruşmada sanık İmamoğlu'nun yanı sıra 6 belediye çalışanı ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme, dosyanın bilirkişi tarafından incelendiğini ve raporun hazır olduğunu belirtti.

İmamoğlu'nun Avukatı Beraat Talebinde Bulundu

Duruşmada söz alan İçişleri Bakanlığı avukatı, bilirkişi raporuna itiraz ettiklerini belirtti ve itiraz dilekçelerini yazılı olarak sundu. Sanık Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat ise iki ayrı bilirkişi raporunun suç unsuru olmadığını ortaya koyduğunu vurguladı ve müvekkili için beraat talebinde bulundu.

Savcı: Kamu Zararı tespit edilmedi

Cumhuriyet savcısı, bilirkişi raporlarının incelenmesi sonucu suça konu olayda kamu zararının tespit edilmediğini belirtti. Ancak, 'ihaleye fesat karıştırma' suçunun 3. fıkrasının b bendinde yer alan ve kamu zararı oluşmadığı durumlarda 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngören maddenin uygulanması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, sanıklar için ek savunma verilmesini talep etti.

Mahkeme Ara Kararını Verdi

Mahkeme, İçişleri Bakanlığı avukatının bilirkişi raporuna yönelik itirazını reddetti. Hakim, dosyanın mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İddianame Detayları

Ekrem İmamoğlu hakkında, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde şartları karşılamayan bir firmaya ihale vererek ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, İçişleri Bakanlığı 'ihbar eden' olarak yer alırken, İmamoğlu ve diğer sanıkların 'ihale alıcısı firma lehine hareket ederek kamu zararına neden oldukları' öne sürüldü.

Beylikdüzü'nde Yapılan İhale

İddianamede, 2015 yılında Beylikdüzü Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Kültür Merkezlerinde Personel Çalıştırılması ve Kültür Sanat Organizasyonları Hizmet Alım İşi' ihalesinde, sanıkların fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek, şartnamelere uygun olmayan bir firmaya ihale verdikleri iddia edildi. Bu süreçte Beylikdüzü Belediyesi'nin 250 bin 86 TL fazladan ödeme yaptığı ve bu tutarın kamu zararı olarak kabul edildiği belirtildi.

Bilirkişi Raporu: Kanuna Aykırı Ek Sözleşme

Bilirkişi raporunda, ihaleye katılma yeterliliğine sahip olmayan bir firma lehine sonuçlandırılan ihalenin suç teşkil ettiği ifade edildi. İdare tarafından kanuna aykırı şekilde ek sözleşme yapılarak yüklenici firmaya 250 bin 86 TL fazla ödeme yapıldığı ve bu durumun kamu zararına neden olduğu vurgulandı.

7 Yıla Kadar Hapis Cezası Talebi

İddianamede, İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında 'ihaleye fesat karıştırma' suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca, sanıklar için Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesi gereğince siyasi yasak uygulanması da istendi.

Sonraki Duruşma Bekleniyor

Mahkeme, dosyanın savcıya gönderilmesine hükmederek davayı bir sonraki duruşmada mütalaanın açıklanması için erteledi. Ekrem İmamoğlu ve diğer sanıklar hakkındaki karar ilerleyen duruşmalarda netleşecek.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer'de Kındılçeşme Kararı! Arıtma Tesisi de Gündemde

Kemer'de Kındılçeşme Kararı! Arıtma Tesisi de Gündemde