Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Ekrem İmamoğlu'na "hakaret" davası sonlandı: Beraat etti

Ekrem İmamoğlu'na "hakaret" davası sonlandı: Beraat etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya yönelik hakaret içerikli söylemlerde bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekrem İmamoğlu'na "hakaret" davası sonlandı: Beraat etti

Nihat Saraç

Dava, 25 Ekim 2022 tarihinde Tuzla'da düzenlenen bir açılışta yaşandı. Açılışta konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, bazı kişilerce yuhalandı. Bu sırada kürsüde konuşan İmamoğlu, Yazıcı'nın yuhalanmasına tepki gösterdi. İmamoğlu'nun konuşması sırasında, Yazıcı'ya yönelik hakaret içerikli söylemlerde bulunduğu öne sürüldü.

Yazıcı'nın avukatı, bu iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, İmamoğlu'nun "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamenin gönderildiği Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi, duruşmaya gerek görmeden 6 Eylül günü dosya üzerinden beraat kararı verdi.

Mahkeme kararında, İmamoğlu'nun konuşmasında Yazıcı'ya yönelik hakaret içerikli söylemlerde bulunduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmadığı belirtildi. Mahkeme, İmamoğlu'nun konuşmasının, siyasi eleştiri niteliğinde olduğu ve hakaret içermediğine karar verdi.

Bu karar, İmamoğlu'nun siyasi kariyeri açısından önemli bir gelişme olarak yorumlandı. İmamoğlu, daha önce de benzer suçlamalarla yargılanmış ve bu davalardan da beraat etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hoca "C*nsel ilişkiye girelim, muskanın etkisi artsın" dedi

Hoca "C*nsel ilişkiye girelim, muskanın etkisi artsın" dedi