Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Efsane Vali Yazıcıoğlu'nun makam aracını yıllar sonra sürdü

Efsane Vali Yazıcıoğlu'nun makam aracını yıllar sonra sürdü

Vali Hamza Aydoğdu, Efsane Vali Yazıcıoğlu’nun makam aracını yıllar sonra ‘Hatıran Yeter’ şarkısı eşliğinde kullandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Efsane Vali Yazıcıoğlu'nun makam aracını yıllar sonra sürdü
KAYNAK: İHA

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, şehrin simgesi haline gelmiş olan 'Efsane Vali' olarak anılan Recep Yazıcıoğlu'nun makam aracını kullanarak şehir turu attı.

Nostaljik Şehir Turu 

Vali Aydoğdu, Cumartesi Pazarı'nı ve Demirciler Sitesi'ni ziyaret ederek eski günleri yad etti. Recep Yazıcıoğlu'nun 1991-1999 yılları arasında Erzincan Valisi olarak görev yaptığı dönemde kullandığı makam aracını direksiyona geçiren Vali Aydoğdu, araç içerisinde Ferdi Tayfur'un unutulmaz şarkısı 'Hatıran Yeter' eşliğinde şehri gezdi.

Efsane Vali Yazıcıoğlu'nun Makam Aracını Yıllar Sonra Sürdü (2) Result

'Bu Arabanın Hatırası Yeter'

Vali Aydoğdu, nostaljik tur sırasında aracın direksiyonunda, o dönemin hatıraları ve Ferdi Tayfur'un şarkısıyla duygusal anlar yaşadı. Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile Gençlik Spor Müdürü Volkan Burak Mumcu da Vali Aydoğdu'ya eşlik etti. Vali Aydoğdu, 'Bu arabanın hatırası yeter' diyerek duygusal anlarını ifade etti.

Esnaf Ziyareti

Vali Aydoğdu, şehir turunun ardından pazarda alışveriş yapanlarla ve pazar esnafıyla sohbet etti. Bereketli kazançlar dileyerek esnafın taleplerini dinledi. Demirciler Sitesi'nde ise bakır işiyle uğraşan esnafı ziyaret ederek sektörün taleplerini ve sorunlarını istişare etti.

Recep Yazıcıoğlu-1

Recep Yazıcıoğlu kimdir?

'Süper Vali' ve 'Efsane Vali' olarak adlandırılan Recep Yazıcıoğlu, 2 Haziran 1948'de Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde dünyaya geldi. 

Lise eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Yazıcıoğlu'nun ilk görev yeri, 1968 yılında Aydın oldu. Burada bir dönem kaymakam vekilliği yapan Yazıcıoğlu, daha sonra ülkenin farklı ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. 

Görev anlayışı ve vatandaşla sıcak ilişkisiyle dikkat çeken Yazıcıoğlu, 1984 yılında Tokat'a vali olarak atandı. O dönem Türkiye'nin en genç valisi olan Yazıcıoğlu, yaklaşık 5 yıl burada görev yaptı. Eğitim ve sağlıkta yaptığı önemli işlerle 'Yılın Bürokratı' seçilen Recep Yazıcıoğlu, kaymakam vekili olarak görev yaptığı Aydın'a bu kez 1989 yılında vali olarak atandı. Şehrin tarımı ve ekonomisi üzerinde yoğun çaba harcayan Yazıcıoğlu, özellikle kent için önemli bir değer olan jeotermalin en iyi şekilde kullanılmasını arzu etti. 

Recep Yazıcıoğlu, jeotermalle ilgili projesini hayata geçiremeden 1991 yılında Erzincan'a atandı. Erzincan'da da adından söz ettiren Yazıcıoğlu, 1992 depreminde vatandaşların yaralarının sarılmasında büyük emek harcadı. Vali Yazıcıoğlu, 30 yıldır yapılamayan köprünün yapılmasına ön ayak olmasıyla bölge halkının büyük sevgisini kazandı. Vali Yazıcıoğlu, 9 yıl görev yaptığı Erzincan'ın ardından 1999 yılında merkez valiliğine, 2003 yılında ise Denizli Valiliğine getirildi. 

Yazıcıoğlu, Ankara'da geçirdiği trafik kazası sonucu 8 Eylül 2003'te hayatını kaybetti. Aydın'ın Söke ilçesinde toprağa verilen Recep Yazıcıoğlu'nun cenaze törenine on binlerce kişi katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fatih'te icradan satılık 124,50 m² daire

Fatih'te icradan satılık 124,50 m² daire