Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Ediz Ün’den İstifa Açıklaması: “Çok Yakında Yine Yuvamda Olacağım”

Ediz Ün’den İstifa Açıklaması: “Çok Yakında Yine Yuvamda Olacağım”

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün aracında kaçak elektronik sigara malzemeleri bulundu. Olayın ardından milletvekili, partisinden istifa etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ediz Ün’den İstifa Açıklaması: “Çok Yakında Yine Yuvamda Olacağım”
KAYNAK: Haber Merkezi

Polis, 21 Eylül’de TEM otoyolunda bir cipi durdurarak araçta büyük miktarda kaçak elektronik sigara malzemesi ele geçirdi. Araçta yapılan incelemede 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 adet normal sigara bulundu. Araçta bulunan şahıslar, kaçak ürünleri taşıdıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Araç CHP Milletvekili Ediz Ün'e Ait Çıktı

Kaçakçılık olayına karışan cipin, CHP Edirne milletvekili Ediz Ün'e ait olduğu ortaya çıktı. Araçta bulunan F.A. ve Ç.R.Ç., gümrük kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Fakat bu durum, milletvekili Ün'ü kamuoyunun dikkatine taşıdı.

Olayla Hiçbir İlgim Yok

Ediz Ün, olayla ilgili yaptığı açıklamada, aracının gayri resmi danışmanı F.A.'ya emanet edildiğini ve kaçakçılıkla hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti. F.A. ve Ç.R.Ç. isimli şahısların sabıka kayıtlarının bulunması ise durumu daha da karmaşık hale getirdi. Ç.R.Ç., kasten yaralama suçundan sabıkalıyken, F.A.'nın ise birçok suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. Uyuşturucu kullanmak, hırsızlık, resmi belgede sahtecilik ve güveni kötüye kullanma gibi çeşitli suçlardan sabıkası olan F.A.’nın aracın içinde bulunması, olayın ciddiyetini artırdı.

CHP İstifasını Kabul Etti

Olayın ardından, CHP'den yapılan açıklamada, Ediz Ün'ün adli süreç tamamlanana kadar partiden istifa etmeyi talep ettiği ve bu talebin uygun görüldüğü açıklandı. Parti, süreç boyunca milletvekili Ün'ün kendi iradesiyle partiden ayrılma kararı aldığını belirtti.

Ediz Ün'den İstifa Sonrası Açıklama

Ediz Ün, X platformunda yaptığı paylaşımda, olayın ardından yaptığı istifa kararıyla ilgili olarak, partisi üzerinden spekülasyonların yapılmasına izin vermeyeceğini vurguladı. Ün, “Çok yakında yine yuvamda olacağım... Bu süreçte benim üzerimden partimin yıpratılmasına asla müsade etmem. Genel Başkanımızın istifamı istediği iftirası CHP Resmi hesabından yalanlanmıştır. Pazartesi detaylı açıklamamı basın ve kamuoyuna paylaşacağım…” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdursun açıkladı: 2025’te emekli olacaklar daha düşük maaş mı alacak?

Erdursun açıkladı: 2025’te emekli olacaklar daha düşük maaş mı alacak?