Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Devlet Bahçeli'den Kudüs Paktı çağrısı

Devlet Bahçeli'den Kudüs Paktı çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye, Suriye, Irak ve Mısır başta olmak üzere bölge ülkelerinin işbirliğiyle bir 'Kudüs Paktı' oluşturulması çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Devlet Bahçeli'den Kudüs Paktı çağrısı
KAYNAK: İHA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kudüs'ün tarihsel ve dini önemini vurgulayan yazılı bir açıklama yaptı.  'Kudüs Paktı' oluşturulması için çağrıda bulunan Bahçeli, 'Kudüs demek tarih demektir. Kudüs, dinlerin ve kültürlerin buluşma noktasıdır' ifadesini kullanarak, Kudüs’ün tüm medeniyetler için önemli bir merkez olduğunu belirtti.

Kudüs'ün Önemi ve Mirası

Bahçeli, Kudüs’ün tarih boyunca birçok peygamberin ve medeniyetin beşiği olduğunu, Mescid-i Aksa ve Muallak Kayası'nın Kudüs’ün kalbini oluşturduğunu ifade etti. 'Kudüs, inancımızın namusu ve medeniyetlerin buluşma yeri' diyen Bahçeli, Kudüs’ün şu anda zalimlerin tasallutu altında olduğunu belirtti.

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları

Bahçeli, 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan ve hız kesmeden devam eden İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekti. ABD destekli İsrail’in bir soykırıma dönüştürdüğü saldırıların, dünya ve İslam ülkeleri tarafından engellenmediğini ifade eden Bahçeli, bu durumun küresel bir savaşla sonuçlanabileceğini belirtti.

'Kudüs Paktı Oluşturulmalı'

Bahçeli, bir ateşkesin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini ve Türkiye, Suriye, Irak ve Mısır başta olmak üzere bölge ülkelerinin bir araya gelerek bir ‘Kudüs Paktı’ oluşturması gerektiğini söyledi. Bahçeli, bölgesel dayanışmanın önemine vurgu yaparak, Filistin ve Kudüs’ün adalet ve haklarının korunmasının önemini vurguladı.

Türkiye’nin Bölgesel Rolü ve Çabaları

MHP lideri, Türkiye’nin, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın istikrarı açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Bahçeli, Türkiye’nin ve diğer İslam ülkelerinin katılımıyla oluşturulacak bir ‘Kudüs Paktı’nın, bölgesel sorunları çözme açısından gerekli olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da araçlardan yangına davetiye attılar

Antalya'da araçlardan yangına davetiye attılar