Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset DEM Parti'den Bahçeli'ye Sert Tepki

DEM Parti'den Bahçeli'ye Sert Tepki

DEM Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına sert bir şekilde karşılık verdi. Parti, Bahçeli'nin önerilerini ve yaklaşımını eleştirerek toplumsal barışı tehdit eden bir zihniyete sahip olduğunu belirtti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DEM Parti'den Bahçeli'ye Sert Tepki
KAYNAK: İHA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son açıklamalarında DEM Parti milletvekillerinin maaşlarının ve partiye yapılan Hazine yardımlarının kesilerek şehit ailelerine aktarılmasını önerdi. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin statüsünün, üye yapısının ve yargılama usullerinin radikal şekilde yeniden yapılandırılması ya da mahkemenin kapatılmasını istedi.

DEM Parti'nin Bahçeli'ye Cevabı: “Tehlikeli ve Kötü Niyetli Yaklaşım”

DEM Parti Genel Merkezi, Bahçeli'nin açıklamalarına yönelik sert bir yanıt verdi. Parti yetkilileri, Bahçeli'nin Kürt düşmanlığını, DEM Parti'ye karşı hazımsızlığı ve demokrasi ile hukuk karşıtlığını körüklediğini belirterek, şunları ifade ettiler:

"AKP’nin küçük ortağı MHP'nin Genel Başkanı yaptığı son açıklama ile Kürt düşmanlığını, DEM Parti hazımsızlığını, demokrasi ve hukuk karşıtlığını körüklemekte, anayasal düzenin son kırıntılarına da meydan okumaktadır. Bizler de bu ülkenin sahipleriyiz. Bahçeli ve ona akıl veren derin dalkavukları akıllarını başlarına almalıdır. Bu tehlikeli oyunla hedef aldığınız toplumsal barıştır. Derdiniz de ülke sevdası değil iktidar, koltuk, rant ve çıkardır. Bu köhnemiş zihniyetiniz Türkiye’yi yangın yerine çevirmekten başka bir işe yaramaz."

Bahçeli'nin Eleştirilen Yaklaşımları

DEM Parti'nin resmi X hesabından yapılan açıklamada, Bahçeli'nin Kürt düşmanlığı ve DEM Parti'ye karşı hazımsızlığının toplumsal barışa zarar verdiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AKP’nin küçük ortağı MHP'nin Genel Başkanı yaptığı son açıklama ile Kürt düşmanlığını, DEM Parti hazımsızlığını, demokrasi ve hukuk karşıtlığını körüklemekte, anayasal düzenin son kırıntılarına da meydan okumaktadır. Önüne konulan her metni düşünmeden okuyan bu zat, galiz söylemlerle siyasette çukurlaşmanın örneğini sergilemektedir. Bu zat ve dile getirdiği anlayış, Türkiye’deki en temel demokrasi, hukuk, insan hakları sorunu haline gelmiştir. Anayasa Mahkemesi'ni kapatmayı, anayasal düzeni askıya aldırmayı önerecek kadar darbeci bir zihniyetin temsilcisi olan bu zat ve partisi mafyanın, karanlık ve organize işlerin, gayri ahlaki ve gayri hukuki bütün uygulamaların ve cinayet şebekelerinin merkezi gibi çalışmaktadır."

DEM Parti'nin Halk Desteği ve Direnci

DEM Parti, açıklamalarında halk tarafından desteklendiğini ve geçmişteki seçim barajı gibi engelleri aşarak parlamentoya girdiğini belirtti. Parti yetkilileri, tutuklama, saldırı ve hukuksuzluk gibi engellere rağmen halkın desteğiyle bu mücadeleyi sürdürdüklerini ifade ettiler:

"Bu zata hatırlatırız ki partimiz bu ülkede milyonlarca oy almış, yıllarca sürdürülen ucube seçim barajını yıkmış, çıkarılan her türlü engeli aşmış, tutuklama, saldırı ve her türlü hukuksuzluğa rağmen halkın desteği ile parlamentoya girmiştir. Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değildir. Kendisi bu ülkenin sahibi, bizler de kiracısı değiliz. Bizler de bu ülkenin sahipleriyiz. Bahçeli ve ona akıl veren derin dalkavukları akıllarını başlarına almalıdır. Bu tehlikeli oyunla hedef aldığınız toplumsal barıştır. Derdiniz de ülke sevdası değil iktidar, koltuk, rant ve çıkardır. Bu köhnemiş zihniyetiniz Türkiye’yi yangın yerine çevirmekten başka bir işe yaramaz. Partimizin kazandığı hakların tamamı, kendisine oy veren milyonların vergisidir, alınteridir. Biz bu ülkede demokrasi ve barış isteyen milyonların sesiyiz. Öyle sokak kabadayılığıyla hiç kimse partimizi susturamaz. Bizler 90’lı yılların cinayet şebekelerine eyvallah etmedik, bugünkü çakma meydan okumalara da pabuç bırakmayız!"

Ne Olmuştu?

MHP Genel Başkanı Bahçeli, bugün yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"DEM Parti milletvekillerinin maaşları ile partiye yapılan Hazine yardımlarının kesilerek şehit ailelerine aktarılması, Anayasa Mahkemesi statüsünün, üye yapısının, yargılama usullerinin radikal şekilde ele alınarak yeniden yapılandırılması ya da mahkemenin kapatılması" önerisinde bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Michael Burke’den İsrail Politikalarına Sert Tepki

Michael Burke’den İsrail Politikalarına Sert Tepki