Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset DEM Parti Eş Genel Başkanı: Kimsenin yardım çantası değiliz

DEM Parti Eş Genel Başkanı: Kimsenin yardım çantası değiliz

DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Parti Meclisi toplantısının ardından genel merkezde düzenlediği basın toplantısında yerel seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakırhan, adayların ön seçimle belirleneceğini vurgulayarak, "Biz, sandıkta başı gözü yarılana, her daim pansuman için yetişecek yedek güç değiliz" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DEM Parti Eş Genel Başkanı: Kimsenin yardım çantası değiliz
KAYNAK: Haber Merkezi

DEM Parti'nin Parti Meclisi (PM) toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantının ardından genel merkezde basın açıklaması yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TBMM'deki AKP'li vekillerin düzenlediği kebap partisini şu sözlerle eleştirdi:

"Tokat’ta bir emekçi canına kast etmeye çalışırken, aynı gün Diyarbakır’da bir avukat arkadaşımız intihar ederken, maalesef Meclis bahçesinde bir iktidar partisinin milletvekili Diyarbakır’dan getirdiği yüzlerce kilo ciğerle mangal şovu yapıyordu. Bu iki olay Türkiye’deki ekonomik düzenin yarattığı krizlerin iki örneğidir. Bir tarafta küçük bir azınlık mangal şov yaparken, iyi bir yaşam sürerken, iktidarın bütün olanaklarından yararlanırken diğer tarafta toplumun yüzde 80’nin oluşturan insanlar geçim sıkıntısıyla yüz yüze. İşte biz bu manzaraya itiraz ediyoruz. Daha adil, daha eşitlikçi bir ekonomik sistemin olması mücadelesini yürütüyoruz."

Yaklaşık üç buçuk ay sonra gerçekleşecek olan yerel seçimlere dair mesajlar da ileten Bakırhan, "Bu seçim, sadece Türkiye halkları için değil, aynı zamanda partimiz açısından da önemli sonuçları beraberinde getirecek. Bu seçim, atanan kayyımlarla hesaplaşma noktasında bir dönüm noktası olacak. Kayyımlar, Kürt halkının temel sorunlarından biridir. Bu nedenle sadece kayyım atanmış kentleri değil, aynı zamanda bölgede ve Kürdistan coğrafyasında demokratik yerel yönetim anlayışımızla kötü yönetilen belediyeleri de halklarımızla birleştirerek irademizin yok sayılmasına karşı duracağız" şeklinde konuştu.

"KİMSENİN İLK YARDIM ÇANTASI DEĞİLİZ"

Ülkenin batısında, emekçilerin kazançlarına saygı gösterilecek ve temsil edildikleri her yerel yönetimde yer alacakları bir modelin temel alınacağını belirten Bakırhan, "Biz kimsenin ilk yardım çantası değiliz. Sandıkta başı gözü yarılana, her daim pansuman için yetişecek yedek güç değiliz" şeklinde konuştu.

Kürt sorununun demokratik çözümünden kaçınan her partiye karşı durduklarını vurgulayan Bakırhan, demokratik yerel yönetim anlayışının kazanması için mücadele edeceklerini ifade etti.

"HALK KİMİ İSTİYORSA ADAYIMIZ OLACAK"

Bakırhan, "Bölgede halk kimi istiyorsa onlar bizim adayımız olacak" diyerek ön seçim mesajı verdi ve şunları ekledi: "Bu çerçevede siz değerli PM üyesi arkadaşlarımızdan, il ve ilçe örgütlerimizden, milletvekillerimizden de bir talebimiz var. Bu ön seçimlerde taraf olmayacağız. Aday adayı olan bütün arkadaşlarımız bizim yoldaşlarımızdır. Birinin diğerinden farkı yoktur. O sandık sonuçlarından çıkan ve seçilen arkadaşlarımız bizim adaylarımız olacaktır. Bu konuda PM olarak daha duyarlı ve titiz davranacağınıza inanıyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Büyük Kaçak Sigara Operasyonu

Antalya’da Büyük Kaçak Sigara Operasyonu